Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik, zapis - ograniczenie długości?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dawid0
Witam, mam dość nietypowe pytanie, ale nie radzę sobie z tym.
Otóż zapisałem sobie ciąg, bardzo długi ciąg w jednej lini - chodzi o news.
No i teraz...
Odpalam ten plik ze strony edytora, przesuwam dolny scroll do prawej strony, a tam ten ciąg się dalej ciągnie ;p, muszę zrobić "enter" żeby widzieć resztę ciągu.

Czy jest jakaś możliwość żeby tak nie było?
Diagnozuję że to jest przyczyną złego odczytywania przez skrypt newsa - np, nie widzi statusu bo znajduje się jeszcze za dolnym scrollem. dopiero jak skrócę ciąg, tak żeby wszystko się mieściło to jest okej.

Aa i jeszcze coś; ciąg musi być w jednej linii bo inaczej kod się sypie; błędy typu notice
strife
A co Ci to przeszkadza? To jest wina edytora, którego używasz. Możesz sobie zrobić zawijanie wierszy w nim tongue.gif

Podaj ten skrypt to zobaczymy, albo wklej jakiś rozsądny fragment. smile.gif

Pozdrawiam.
Dawid0
Cytat
A co Ci to przeszkadza?

Cytat
nie widzi statusu bo znajduje się jeszcze za dolnym scrollem

Cytat
To jest wina edytora

Ale ja nie edytuje tego ciągu po zapisaniu pliku przez skrypt. Chyba że to działa też przed zapisem długiego ciągu. Skrypt działa dobrze, tylko nie wiem czy jest jakaś możliwość ze strony technicznej żeby tak nie było. Dla przykładu ci co nie mają tego zawijania wierszy [ja nie mam tongue.gif muszę pobrać jakiś i zobaczyć] niech odpalą ten plik:

Kod
<?php   function test($ciag)
  {
   $explode = explode("||", $ciag);
   if($explode[1]==1)
    echo $explode[0];

}
test('[b]#1[/b] :[br/][br/][code]       $System_Color = 0;[br/][br/][br/][br/]      foreach(glob($News.\"uploads/users/*\") as $value)[br/][br/]       {[br/][br/]           if(!eregi(\'index.html\', $value))[br/][br/]          {[br/][br/]           $System_Color++;[br/][br/][br/][br/]            require($value);[br/][br/]            $background = ( $System_Color%2==0 ) ? $this -> table[2] : $this -> table[3];[br/][br/]            $access = (count($access)<>0) ? \'Ograniczone\' : \'Everything\';[br/][br/]            $Add_news = 0;[br/][br/][br/][br/]            $file = file($News.\'uploads/data/news.php\');[br/][br/]               foreach( $file as $values )[br/][br/]                {[br/][br/]                 if( !eregi(\"###THIS NEWS IS DELETE###\", $values) )[br/][br/]                 {[br/][br/]                  $silce = explode(\"||\", $values);[br/][br/]                  if($silce[5]==$uses)$Add_news++;[br/][br/]                 }[br/][br/]                }[b][b]#1[/b] :[br/][br/][code]       $System_Color = 0;[br/][br/][br/][br/]      foreach(glob($News.\"uploads/users/*\") as $value)[br/][br/]       {[br/][br/]           if(!eregi(\'index.html\', $value))[br/][br/]          {[br/][br/]           $System_Color++;[br/][br/][br/][br/]            require($value);[br/][br/]            $background = ( $System_Color%2==0 ) ? $this -> table[2] : $this -> table[3];[br/][br/]            $access = (count($access)<>0) ? \'Ograniczone\' : \'Everything\';[br/][br/]            $Add_news = 0;[br/][br/][br/][br/]            $file = file($News.\'uploads/data/news.php\');[br/][br/]               foreach( $file as $values )[br/][br/]                {[br/][br/]                 if( !eregi(\"###THIS NEWS IS DELETE###\", $values) )[br/][br/]                 {[br/][br/]                  $silce = explode(\"||\", $values);[br/][br/]                  if($silce[5]==$uses)$Add_news++;[br/][br/]                 }[br/][br/]                }[b
||1');
?>[/code]

Jeśli widzą całe wywołanie funkcji to dodajcie sobie parę linijek kodu.
Jeśli nie widzicie tekstu to coś jest nie tak - tak jak u mnie.... Bo na końcu jest liczba 1 a ona odpowiada za wywołanie funkcji, tylko nie mówcie żeby przestawić 1 na początek tongue.gif

PS, a ja ide pobrać jakiś edytor z zawijaniem..
strife
No, ale to nie ma żadnego związku z php. To jest ewidentna wina edytora, którego używasz. Też pamiętam, że miałem przypadki, że tak to działało i musiałem zmienić edytor winksmiley.jpg

PS. Zobacz Notepad+ albo PsPAD

Pozdrawiam.
Dawid0
No dobra, patrze w notepadzie i kedzie tam zawija, ale nie wiem jak zrobić żeby było to wyświetlane normalnie ohmy.gif, tzn nie wiem czy wejść w notatanika i zapisać plik czy stworzyć plik w notatniku itp. bo jak wszedłem przez notanik i zapisałem to nadal jest tak, że nie widzę "statusu newsa" po stronie serwara, a po stronie edytora - notatnika - widzę.

Wcześniej używałem zajączka, rozrzeszenie pliku z newsami to php

OK poradziłem sobie; błąd jest w kodzie php jaki dałem do cytowania, muszę jeszcze dopracować ten tag bbcode
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.