Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Dostosowanie galerii - lightbox2
Forum PHP.pl > Forum > PHP
skabszo
Witam z reguły używam galerii weatimages - oto skrypt w całości: http://paste-it.net/3357

niestety nie wiem w którym miejscu tutaj można by było zaimplementować TO albo jestem ślepy albo eh nie mam pojęcia gdzie tu są opcje wyświetlania :| bo niestety nie znam na tyle php by móc sobie napisać w całości galerię która będzie pobierała subkatalogi i obrazki z katalogu albums i tworzyła miniatury. Szukałem tu, na WH i w sieci ale ogólnie to nie ma takiej galerii :| żeby też właśnie korzystała z lightboxa2
l0co
Ale co chcesz konkretnie zrobić, bo ja nie do końca zrozumiałem. Lightbox to po prostu JS do wyświelania obrazków ze strony na panelu, a nie de facto "galeria".
skabszo
wiem po prostu chce by zdjecia otwieraly sie za pomoca lightboxa a nie jak jest w tej galerii;]
l0co
Po prostu wstaw jego JS-y i CSS w nagłówku strony a później dla każdego linku którego celem jest obrazek należy ustawić atrybut rel="lightbox" aby otwierał się on w lightboxie - jak w przykładzie:
Kod
<a href="images/image-1.jpg" rel="lightbox" title="my caption">image #1</a>

Trudne do wychwycenia smile.gif Jeśli używasz jakiegoś skryptu galerii to musisz się dobrać do tego miejsca gdzie generowane są linki pod thumbnailami i je odpowiednio przerobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.