Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Includowanie bez obrazkow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Skr3czu
Witam

Mam plik lol.php i mam tam text + foto

I includuje to do dwóch plików za pomocą:
  1. <? include("lol.php") ?>

Do pliku lol1.php chce, aby z pliku lol.php wyświetlało się normalnie i tak jest, ale do pliku lol2.php chce, aby includowało bez obrazków samą treść.Czy da się tak zrobić ?
k@mil
nie za bardzo rozumiemo co ci chodzi
jakbym rozumial to bym moze pomogl
mozesz wytlumaczyc?
Skr3czu
Mam plik lol.php i tam jest treść + obrazki i includuje go do pliku lol1.php i ma się wyświetlać zawartość normalnie (i tak jest), ale chce tez ten plik lol.hp includować do lol2.php, zeby się nie wyswietlaly obrazki z lol.php tylko sama treść.

Mam nadzieje, ze zrozumiałeś.
k@mil
a nie prosciej w pliku lol.php dac sama tresc
w lol1.php dac obrazki i includowac lol.php

i masz tylko 2 pliki zamiast 3 a jest to co chciales
Skr3czu
Cytat(k@mil @ 31.08.2007, 20:13:49 ) *
a nie prosciej w pliku lol.php dac sama tresc
w lol1.php dac obrazki i includowac lol.php

i masz tylko 2 pliki zamiast 3 a jest to co chciales

Tak nie bo to będą newsy ... wiec takie cos odpada.

Wiec da sie to zrobić ?
klocu
może się da jak pozbędziesz się include'ów. jak zrobisz to na file_get_contents to przypiszesz tresc do zmiennej, przelecisz tekst strip_tagiem i po kłopockie.
a widzę że Ty uparcie przy tym include chyba że masz tam jakieś cuda albo funkcje.
to jak chcesz z tym include to kombinuj żeby w tym lol.php robić filtrację na potrzeby jednego a nie robić jej dla drugiego.

moze zapodaj jakiś fragmen swojej Twórczości to pogłówkujemy a tak to możemy sobie gdybyć na temat co by było gdyby babcia miała wąsy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.