Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamicznie generowane drzewo stron z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
worm4
Hej!. Poszukuje podpowiedzi jak zrobić dynamicznie generowane drzewo stron zawartych w bazie danych z podziałem na języki - polski,angielski i kategorie. Dodam ,że mam możliwość dodawanie nowych kategorii stron. Chciałbym aby wtedy gdy dodaje np: Publikacje w drzewie pojawiała się ta kategoria, ale tylko wtedy gdy dodam publikację dla tej kategorii.

Chciałbym także ,aby drzewo pokazywało wyłącznie strony w języku polskim: Mam taki skrypt:
CODE
$query = "SELECT * FROM menu WHERE lang='pl' GROUP BY lang,label";
$result = mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
$row[label];
echo'
'.$row['lang'].' || '.$row['label'].'';

$query1 = "SELECT * FROM menu GROUP BY lang,label";
$result1 = mysql_query($query1);

while($row1 = mysql_fetch_array($result1)) {
echo''.$row1['nazwa'].'';
}

}

Czy do zrobienia tego potrzebuje pętli, czy mogę to zrobić za pomocą while?. Proszę o pomoc!. Z góry dzięki
Cienki1980
A while to nie jest pętla questionmark.gif

Możesz zrobić to za pomocą while jak i innych pętli. To kiedy co ma się pokazać to kwestia kilku warunków if wewnątrz pętli while.

PS. Popraw BBCode .. bo do php jest odpowiedni a nie tylko [code ] do wszystkiego
worm4
Ok.Dzięki!. Jasne - while to pętla - chyba za długo siedzę już przy php dzisiaj, że mi się mieszca wszystko.

Jesne warunki rozstrzygną sprawę.

Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.