Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niekompletny phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
mateuszpi
Witam
ponieważ w tym dziale czytałę już tematy o phpmyadmin to i ja sobie pozwole tutaj o coś zapytać.

A mianowicie mam krasnala i dzisiaj się zoriętowałem że brakuje mi w phpmyadminie pola: Metoda porównywania napisów.
dotychczas wystarczało mi tylko polecenie import i eksport. troche chciałęm się pobawic kodowaniem a tu nagle takie dziwny.
w krasnalu zmieniłęm tylko 2 rzeczy: wielkość pliku który mozemy wgrywać z 2 MB do 20MB i wersje phpmyadmina na najnowszą. myślalem z początku że to wina nowej wersji. zainstalowałem sobie krasnala raz jeszcze (bez usuwania starych plików). wgrał sobie swojego phpmyadmina jednak okazało sie że niestety dalej nie ma tego pola. Prosze poradzcie co mam zrobić questionmark.gif

EDIT
wgrałem nowsza wersje mysql i pomogło ale teraz mam komunikat:
Kod
Your PHP MySQL library version 3.23.57 differs from your MySQL server version 4.1.11. This may cause unpredictable behavior.

jak moge zaktualizwoac tego "Wersja klienta MySQL: 3.23.57"
danielk
Zainstalj sobie "wamp". Krasnal nie jest rozwijany i aktualizowany tak często jak wamp
kris2
zainstaluj sobie wszystko oddzielnie
to jedyny sposob aby zawsze byc na bieżąco.
zainstalowania apacha. php i mysql'a to naprawde nie jest takie wielki halo tylko 3 kliknięcia więcej.
mateuszpi
z zasady na windowsie xp mam osobne konfiguracje jednak na viście wsadziłem krasnala dla wygody. Nie chce wiedzieć co instalować innego. chciałbym sie tylko dowiedzieć jak rozwiązać problem z 1 postu.
kris2
Wlasciwie to chyba zainstalowac wszystko od nowa. bo musisz zrobic tez update modułów php zeby zamiast klienta mysql 3 mialy 4.
Minimum to reinstalacja mysql'a i php
slepiec
jak nie chcesz wszytkiego oddzielnie instalować to polecam WebServ (nie ma co gość ma pomysł na nazwę) : apache 2.2.2.3 , php 5.1.5(+ 4.coś_tam) oraz MySQL 5.0.24. mi tam starcza.
.radex
polecam XAMPP - te polskie są prymitywne i często dostają "ataku zwiechy". Problem w tym, że nie posiada tak wygodnej konfiguracji
kris2
myślałem że taki krasnal to po prostu apache, php i mysql więc na czym mógłby polegać atak zwiechy?
są budowane na wersjach snapshot tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.