Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mały problem z dodawaniem wartosci do mysql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dzesi
witam was panowie otóż mam problem dziś rano przeniosłem pliki z servera cal.pl na moj server localhost i mam kawałek takiego kodu

1. $polaczenie=@mysql_connect('localhost','root','root') OR die( mysql_error());
  2. @$baza=mysql_select_db('kontakt')OR die (mysql_error());
  3. $imiego=addslashes($imie);
  4. $nazgo=addslashes($nazwisko);
  5. $zapytanie="INSERT INTO wpisy(`imie`,`nazwisko`) VALUES(`$imiego`,`$nazgo`)";
  6. $query=mysql_query($zapytanie);

moje pytanie co jest nie tak ze ten skrypt teraz nie chce nic dodawać do bazy , może to moja wina nie zauważam błędu worriedsmiley.gif , no cóż omylny jestem:)
Przyznam sie ze mysqla długo nie ozywałem wiec mogłem coś przeoczyć
uhug
Daj:
  1. <?php
  2. $query=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error());
  3. ?>

i zobacz co wywali.
dzesi
Wywala to przy dodawaniu czegoś Unknown column 'hh' in 'field list' czyli nieznana kolumna hmm nie wiem o co chodzi sad.gif, no coż dalej sie z tym pomecze
Sedziwoj
Czy w "VALUES(`$imiego`,`$nazgo`)" są ' czy `? Bo mi się wydaje że te drugie, a wtedy nie będzie działać...
dzesi
Cytat(Sedziwoj @ 19.09.2007, 21:25:59 ) *
Czy w "VALUES(`$imiego`,`$nazgo`)" są ' czy `? Bo mi się wydaje że te drugie, a wtedy nie będzie działać...

A no widzisz chyba już mi pada na wzrok po 12 godzinach siedzenia przed monitorem i wpatrywanie sie w kod ktory pisze, modyfikuje sadsmiley02.gif Dzinx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.