Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomoc w odnosnikach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ZiomL
Witam jestem nowy(przed chwila sie zarejestrowalem) a to daletego ze chcialbym poznać odpowiedź na moje pytanie dot. php:

Chodzi mi o to, jak ustawić stronę tak, żeby jeżeli są 3koluny na stronie(1menu, 2zawartość głowna-kolumna na środku3-2gie menu czy tam cos innego) i w kollumnie 1 są linki to jak zrobić żeby jak się kliknie w dany link to otwiera się strona która chcemy ALE: Tylko w kolumnie 2giej - czyli czesci zasadniczej, bez przygotowywania nowej strony z wszystkimi menu, linkami, tabelkami etc.. dla przykładu powiem że  chce to zrobi
 poprostu tak samo jak jest zrobione w stronach opierających się na ramkach(ale bez ich użycia ofc biggrin.gif ) Mam nadzieję że dosyć zrozumiale się wyraziłem tongue.gif

Wiem mógłbym tego szukać, nie używam szukarcki jestem noobek i tak dalej.... ale chce tylko to jedno wiedzieć jak to zrobić więc pierwszy i ostatni raz dajcie mi odpowiedź. Pozdro i dzieki za odpowiedzi.

ee no co jest ludzie takie zaawansowane jesteście umiecie wysztko a byle gówna nie umiecie pomóc?
RaNdaLLHD
Temat: Pyanie o PHP
nitro18
to proste jak but.

masz linki po lewej nie? kazdy link zawiera odniosnik typu ?zmienna=wartosc
teraz w środku piszesz kod który w zaleznosci od wartosci zmiennej bedzie doklejala wartosc, np.
lewa:
<a href="?zmienna=omnie">O mnie</a>

$zmienna=$_GET[zmienna];
if($zmienna==""){ //jezeli twoja zmienna bezie pista, np. po wejsciu po raz na strone
include 'strona glowna.php';
}
if($zmienna=="omnie"){
include "omnie.php";
}

itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.