Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem - 2 minuty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wojtek
Witam,

mam pewien problem:

Otoz chce zrobic cos takiego:
1. uzytkownik wpisuje swoj email w polu formularza,
2. dane przekazywane sa do skryptu, ktory:
2a. wysyla maila na adres ble@ble.pl
2b. Odczekuje dwie minuty i wysyla maila na adres ble2@ble2.pl
3. Pojawia sie otwierdzenie wypelnienia formularza.

Otoz mam problem z punktem 2b, nie wiem jak zrobic aby skrypt odczekal
2 minuty, po czym wyslal maila na kolejny adres. Prosze o pomoc.
Domel
chyba trzeba byloby jakiegos deamona uzyc, ktory wysylalby maile
wojtek
mozna bardziej dokladnie? ja kompletnie nie mam zadnego pomyslu...
kryr
Przy uzyciu php nie ma szans, bo jest php jest uruchamiane tylko w tedy, gdy serwer www otrzymuje zapytanie od klienta. php niestety nie moze sie uruchomic, gdy przyjdzie e-mail (a moze jednak ma ktos pomysl?). A poza tym skrypt php w zaleznosci od konfiguracji serwera moze dzialac tylko kilka minut...
sad.gif
admin
Do tego przydaloby sie skorzystac z crontaba ale nie widze sensu w ogole istnienia tych dwoch minut opoznien.
shw
Nie jestem pewnien, ale tak na szybkiego, ale moze zrobic przeladowanie strony po 2 minutach na page + dane do przekazania w adresie...
mowie, nie jestem pewien, ale moze zadzialac
arlo
Po co ci te dwie minuty?
W php sie nie da tego zrobic, chyba, ze chcialbyc porownywac unixowego timestampa, ale to jest calkowity bezsens, jedyne rozwiazanie javascript + php...

hi domel, hi shadow smile.gif
shw
cze arlo - long time no see laugh.gif
admin
Cytat
Nie jestem pewnien, ale tak na szybkiego, ale moze zrobic przeladowanie strony po 2 minutach na page + dane do przekazania w adresie...
mowie, nie jestem pewien, ale moze zadzialac
Oj nie! przeciez kilent musialby przez te 2 miec odpalona przegladarke... no comment. Moze po prostu zostawic wiadomosc zeby odebral poczte za 2 min? ;)) rozwazanie perfekcyjne :>>>
arlo
Cytat
cze arlo - long time no see laugh.gif

nom 8)
Domel
Cytat
mozna bardziej dokladnie? ja kompletnie nie mam zadnego pomyslu...

po prostu sa programy ktore co pewien czas wykonuja to co im kazesz wykonac i w ten sposob moze spowodowac wyslanie maila do danej osoby
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.