wojtek
28.03.2002, 13:28:14
Witam,
mam pewien problem:
Otoz chce zrobic cos takiego:
1. uzytkownik wpisuje swoj email w polu formularza,
2. dane przekazywane sa do skryptu, ktory:
2a. wysyla maila na adres ble@ble.pl
2b. Odczekuje dwie minuty i wysyla maila na adres ble2@ble2.pl
3. Pojawia sie otwierdzenie wypelnienia formularza.
Otoz mam problem z punktem 2b, nie wiem jak zrobic aby skrypt odczekal
2 minuty, po czym wyslal maila na kolejny adres. Prosze o pomoc.
Domel
29.03.2002, 18:28:34
chyba trzeba byloby jakiegos deamona uzyc, ktory wysylalby maile
wojtek
31.03.2002, 11:29:21
mozna bardziej dokladnie? ja kompletnie nie mam zadnego pomyslu...
kryr
31.03.2002, 18:57:15
Przy uzyciu php nie ma szans, bo jest php jest uruchamiane tylko w tedy, gdy serwer www otrzymuje zapytanie od klienta. php niestety nie moze sie uruchomic, gdy przyjdzie e-mail (a moze jednak ma ktos pomysl?). A poza tym skrypt php w zaleznosci od konfiguracji serwera moze dzialac tylko kilka minut...
admin
31.03.2002, 22:33:27
Do tego przydaloby sie skorzystac z crontaba ale nie widze sensu w ogole istnienia tych dwoch minut opoznien.
Nie jestem pewnien, ale tak na szybkiego, ale moze zrobic przeladowanie strony po 2 minutach na page + dane do przekazania w adresie...
mowie, nie jestem pewien, ale moze zadzialac
Po co ci te dwie minuty?
W php sie nie da tego zrobic, chyba, ze chcialbyc porownywac unixowego timestampa, ale to jest calkowity bezsens, jedyne rozwiazanie javascript + php...
hi domel, hi shadow
cze arlo - long time no see
admin
2.04.2002, 20:37:50
Cytat
Nie jestem pewnien, ale tak na szybkiego, ale moze zrobic przeladowanie strony po 2 minutach na page + dane do przekazania w adresie...
mowie, nie jestem pewien, ale moze zadzialac
Oj nie! przeciez kilent musialby przez te 2 miec odpalona przegladarke... no comment. Moze po prostu zostawic wiadomosc zeby odebral poczte za 2 min? ;)) rozwazanie perfekcyjne :>>>
Cytat
cze arlo - long time no see

nom 8)
Domel
6.04.2002, 04:41:49
Cytat
mozna bardziej dokladnie? ja kompletnie nie mam zadnego pomyslu...
po prostu sa programy ktore co pewien czas wykonuja to co im kazesz wykonac i w ten sposob moze spowodowac wyslanie maila do danej osoby
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.