Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam dobrego kursu JS
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
code46
Szukam jakiegoś dobrego kursu JS (online). Wszystko co do tej pory znalazłem to jakieś pół informacje. Zależy mi na kursie dzięki któremu poznam JS i będę mógł bez większego bólu poznawać ajaxa. Możecie coś polecić?
domis86
http://www.w3schools.com/js/default.asp

a co do ajaxa to na stronie prototypa:
http://prototypejs.org
virto
Trochę odświeżę temat bo myślę, że wielu osobom się przyda.
Na blogu ferrante jest doskonały kurs JavaScript. Jest napisany przystępnym językiem i co dla niektórych jest ważne jest po polsku. Dodatkowo jest wprowadzenie do frameworka jquery.
dyktek
a może po prostu developer:mozilla:JavaScriptsmile.gif
code46
Dziękuje za odpowiedzi. Czy po przerobieniu materiału z ferrante.pl i developer:mozilla:JavaScript
będę znał JS dobrze? Mam na myśli w miarę swobodne przelewanie myśli na kod.
webdice
Cytat(code46 @ 3.02.2008, 23:14:05 ) *
Dziękuje za odpowiedzi. Czy po przerobieniu materiału z ferrante.pl i developer:mozilla:JavaScript
będę znał JS dobrze? Mam na myśli w miarę swobodne przelewanie myśli na kod.

To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Jeden będzie czytał sto razy i nie zrozumie, a drugi zrozumie za pierwszym razem.
code46
Cytat(webdicepl @ 3.02.2008, 23:15:49 ) *
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Jeden będzie czytał sto razy i nie zrozumie, a drugi zrozumie za pierwszym razem.

Złe pytanie. Czy jeśli to przeczytam i zrozumiem to poznam JS? Dla mnie JS to na razie czarna magia i nie wiem czy informacje zawarte na tych dwóch stronach opisują wszystkie zagadnienia. Jeśli kupisz sobie dobrą książkę do php i ją przeczytasz to pozostaje Ci tylko manual do wglądu w opisy funkcji.

Szukam źródła, która w jednym miejscu opisze cały JS i ewentualne moje problemy będą się skupiać jak zakodować algorytm a nie do skłądni języka.
mike
Cytat(code46 @ 4.02.2008, 00:15:10 ) *
(...) nie wiem czy informacje zawarte na tych dwóch stronach opisują wszystkie zagadnienia. (...)
Szukam źródła, która w jednym miejscu opisze cały JS i ewentualne moje problemy będą się skupiać jak zakodować algorytm a nie do skłądni języka.
Sporo czasu będziesz szukał skoro nawet nie klikasz w linki, które dostajesz tongue.gif
A może zacznij czyta i się uczyć zamiast gdybasz. Poza tym o jakiej jednej stronie mówisz w kontekście developer:mozilla:JavaScript? Onet.pl to też dla Ciebie jedna strona?
developer:mozilla:JavaScript to najpełniejsza i najbardziej dokładna dokumentacja JavaScript.

Z dodatków możesz poczytać QuirksMode Resources
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.