Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nazewnictwo skryptów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
menic
Skad bierzecie nazwy dla napisanych skryptów. Chodzi mi oczywiscie o te wieksze, typu np. THOT.
Bo musze napisac cos ala pasaż handlowy i np. nie wiem jak go nazwac :?
DeyV
Wystarczy odrobina znajomości histori, kultury, nie zaszkodzi odorobina legend i mitów oraz religioznawstwa.
Oczywiście wiedza z zasięgu flory i fauny jestó również mile widziana, o czym świadczy nazewnictwo softu dla Linuxa i nie tylko.

A przykład na potwierdzenie tego co mówię?
THOT to nazwa egipskiego bóstwa zajmującego się wiedzą i nauką - SETH - wybacz za tak brutalne uproszczenie.
(ps. SETH to też z egipskiej mitologi winksmiley.jpg - a teraz zagadka. :idea: Kto wymyślił nazwę THOT :?: )
[Regis]
DeyV --> Seth albo scanner, prznajmniej ja tak mysle smile.gif

menic --> Albo poszukaj czegos w historii/mitologii (np. TDD - celtyckie Tuatha De Danann) albo rob skroty typu:

(jest taka linuxowa gra NIL, odpowiednik windowsowego Liero)
Skrot: NIL
Rozwiniecie skrotu: NIL isn't Liero

Nie wiem jak sie to nazywa, ale chyba wiesz o co chodzi - skrot wystepuje takze w rozwinmieciu nazwy smile.gif
Zepco
Cytat
"]
(jest taka linuxowa gra NIL, odpowiednik windowsowego Liero)
Skrot: NIL  
Rozwiniecie skrotu: NIL isn't Liero

Nie wiem jak sie to nazywa, ale chyba wiesz o co chodzi - skrot wystepuje takze w rozwinmieciu nazwy smile.gif

To jest nazwa rekurencyjna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.