Nawiązując do tematu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77...mp;#entry399099Myślę że już minęło wystarczająco dużo czasu by wykrystalizowała się jakaś wspólna wizja PHP.pl - czy można by otrzymać jakieś informacje na ten temat?
Ps. Możliwe że już gdzieś o tym pisaliście, patrzyłem tyklo na wortalu a ostatnio na forum nie mam czasu bywać - niestety - także proszę o wyrozumiałość (ewentualnie linki

).
Tez bym z checia poczytal
No chłopaki róbcie coś o kilku miesięcy tak naprawdę niewiele sie dzieje. To jest naprawdę dobry portal i szkoda by było to zepsuć.
tiraeth
9.11.2007, 16:43:29
O... ja też bym poczytał
dobrze, że jest planeta to przynajmniej się coś dzieje
gam3r
9.11.2007, 18:56:51
ale to "coś" to moim zdanie trochę za mało, nie krytykuję jednak nikogo, rozumiem że ciężko jest się czasem zmusić do robienia czegoś nieodpłatnie, bezprofitowo, aczkolwiek jeżeli zgłaszam się na jakieś stanowisko to powinienem mieć odpowiedni program działania (i taki przedstawiliście) i po otrzymaniu odpowiednich mandatów zacząć go realizować, powodzenia
p.s. myślę że na wsparcie innych uzytkowników możecie liczyć, moje też, więc działajcie
itsme
11.11.2007, 15:01:55
wiecie zwykłą grzecznością jest odpowiadanie na zadane pytania ....
czy Zarząd ma zakaz zaglądania na Hydepark

?
czas leci .... a tiu cisza ... może ponowić wybory skoro tez zarząd ma w głębokim poważaniu proste pytania userów ...
jestem mocno zirytowany taka sytuacja ....
bo my jesteśmy tam gdzie oni a oni tam gdzie stało kiedy stare zarządzisko ... hahaha
ruchy ludzie .... Etykieta ZARZĄD zobowiązuje - nie koniecznie do ignorancji :-)
seaquest
11.11.2007, 15:18:44
A wiecie co ja myślę? Że to rzeczywistość spotkała nasz nowy zarząd.
Łatwo mówić, łatwo planować coś, ale właśnie rzeczywistość weryfikuje to wszystko. Problemy z komunikacją wewnętrzną, chęć do informowania pozostałych osób o swoich działaniach.
A może jest nawet tak, jak było wcześniej: że każdy członek Zarządu ma swoje momenty, kiedy działa. Często jednak napotyka problemy, które ciężko przezwyciężyć i sobie po prostu odpuszcza.
Pamiętajcie, że kolejną barierą jest też to, że te osoby w ogóle się nie znają...
itsme
11.11.2007, 15:22:38
no ale 60 dni to az nadto aby ustalić jedna linie ...
60 dni to bardzo duzo czasu aby sie dotrzeć ....
tak jak mówiłem wcześniej czas na efekty ...

Brak im poganiacza hahahah
tiraeth
11.11.2007, 15:23:47
jaco
11.11.2007, 15:28:35
Ale dostawal kilkanascie tysiecy zl miesiecznie
Athlan
11.11.2007, 15:55:34
Roadmap już dawno został stworzony. Nie mam pojęcia dlaczego nikt go jeszcze nie zamieścił. W temacie roadmapu zaapelowałem o jego publikacje.
Pozdrawiam.
NuLL
11.11.2007, 16:11:47
No to dalej czekamy
itsme
11.11.2007, 16:59:32
Cytat(Athlan @ 11.11.2007, 15:55:34 )

Roadmap już dawno został stworzony. Nie mam pojęcia dlaczego nikt go jeszcze nie zamieścił. W temacie roadmapu zaapelowałem o jego publikacje.
Pozdrawiam.
ja bym si enie przyznawal do tego ze nie umiecie sie dogadac miedzy soba :-)
Sh4dow
11.11.2007, 17:23:05
To może teraz by go tak pokazać ? No bo w końcu jest w zarządzie 5 osób i ktoś mógł by sie podzielić jakąś informacją.
tiraeth
11.11.2007, 17:44:46
@Sh4dow: Ale po co?

Przecież nie tylko zarząd wie, że na forum mamy wróżki

@itsme: Otóż to
Sh4dow
11.11.2007, 17:52:21
No ja wiem, bo ja jestem taki wróżek

Ale jako szpiek przemyslowy lubie wiedzieć
NuLL
11.11.2007, 18:42:49
Na forum jest taki fajny feature ktory pokazuje osoby ktora sa obecna na forum, lub czytaja dany watek. A mowiac to czesc Zarzadu juz tu widzialem. Pozatym czemu Athlan tego nie zrobil ?

Cytat
Brak im poganiacza hahahah

i telefonow od wiadomo kogo
seaquest
12.11.2007, 09:38:41
No właśnie...
@Athlan, to dlaczego go nie opublikujesz?
NuLL
12.11.2007, 16:21:59
Moze go nie ma ?
tiraeth
12.11.2007, 17:08:00
Temat rozpoczęty 7.11

Dzisiaj 12.11

Zero odpowiedzi zarządu (z wyjątkiem Athlana, który ma ale nie pokaże, albo nie ma i nie pokaże)
Ludvik
12.11.2007, 17:49:44
Roadmap jest prawie gotowy. Pozostaje jedna raczej ważna kwestia do uzgodnienia, która już prawie jest wyjaśniona. Dokument jest gotowy...
tiraeth
12.11.2007, 18:07:00
Cytat(Ludvik)
Dokument jest gotowy...
To go pokażcie...
Ludvik
12.11.2007, 18:12:40
Napisałem przecież, że nie możemy go opublikować, jeżeli nie będziemy wiedzieli jednej rzeczy. A będziemy wiedzieli na prawdę niedługo...
Athlan
12.11.2007, 18:12:53
@tiraeth, dokument jest prawie gotowy.
Teraz się czepiacie że go "nie ma", a jak go damy bez jednego punktu, który TRZEBA uwzględnić to będziecie pisali jaki to zarząd jest nieodpowiedzialny publikując tak ważny roadmap bez istotnego punktu.
Podkreslam jeszcze raz i po raz ostatni: dokument jest gotowy, trzeba dopracować jeden punkt. Kwestia czasu. Uprzedzając pytania "kiedy będzie" odpowiadam: niedługo, jak mamy coś wydać to porządnie, to, co było obiecane w programach wyborczych.
Czy macie jeszczejakieś pytania?

(konferencja prasowa

)
Pozdrawiam Was. Athlan.
sztosz
12.11.2007, 18:19:59
Brzmi to jak tłumaczenie Kaczyńskiego że ma akta ale ich nie pokaże teraz, tylko w odpowiednim czasie
MrMag
12.11.2007, 18:30:46
a co to jest roadmap? cos w stylu automapy 4? po polsku sie nie da?
Athlan
12.11.2007, 18:32:29
Aby rozwiać wątpliwości:
http://athlan.vgroup.pl/temp/quo-vadis-php.jpg@sztosz: no dziwne porównania masz, ale Pan Jarosław nie miał screena
tiraeth
12.11.2007, 20:27:12
No i na co mi screen? Ja chcę przeczytać dokument a nie tytuł (Quo vadis PHP.pl)...
mike
12.11.2007, 20:28:24
Przepraszam za to opźnienie winić można tylko mnie. Ja przygotowałem ten tekst na podstawie logów z naszego spotkania ale w pewnej chwili musiałem się uwrać w ciszę i ciemność i zając własnymi sprawami. Bez komunikatorów, RSSów i innych takich na dwa tygodnie ale już jestem z powrotem.
Cytat(dado @ 8.11.2007, 07:41:15 )

No chłopaki róbcie coś o kilku miesięcy tak naprawdę niewiele sie dzieje. To jest naprawdę dobry portal i szkoda by było to zepsuć.
Liczba mnoga nie jest trafna. Spotkanie było 5 X, więc jesteśmy miesiąc w plecy. To dużo ale nic nie poradzę.
Cytat(itsme @ 11.11.2007, 15:01:55 )

wiecie zwykłą grzecznością jest odpowiadanie na zadane pytania ....
czy Zarząd ma zakaz zaglądania na Hydepark

?
j.w. sam sobie wlepiłem bana na Internet. Nie wiem jak inni.
Cytat(Athlan @ 11.11.2007, 15:55:34 )

To prawda. Dokument czekał ja kilka poprawek a fakt, że ich nie naniosłem był przyczyną opóźnienia i ciszy.
Cytat(tiraeth @ 12.11.2007, 18:07:00 )

To go pokażcie...
Jeśli dziś wszyscy obejrzą nowa wersję to dokument będzie upubliczniony dziś jeśli się da. Jeśli nie do jutro jak najwcześniej.
A problemu byc nie powinno bo chyba uchwycilem konsensus.
itsme
13.11.2007, 10:02:18
WItam
podczas rozmowy na jabberze z jednym z czołowych współpracowników php.pl (chciał zostać anonimowy) wpadłem na pomysł jaki zawsze funkcjonuje w korporacja wspólkach zoo (czytli tam gdzie działa instytucja Zarządu).
Otóż w każdym z ww. przypadków działa również coś takiego jak Rada Nadzorcza, która rozlicza z zadań Zarząd.
Z przyjemnością mogę tym się zająć :-)
potrzebuje tylko telefony do zarządu oraz ich ofertę wyborczą ... :-)
zapewniam że raporty z ich działań lub braku będę spływać systematycznie i wtedy sami ocenicie kto i ile obiecał a zrobił lub też po prostu robi lub nie ....
hahhaha znowu będę poganiaczem :-) LOL ....
poznam nowe Mamy :-)
hahahaa ale mam kulanę
pozdrawiam
NuLL
13.11.2007, 16:44:12
Cytat
Z przyjemnością mogę tym się zająć :-)
Ciebie żonka sciga abys cos robil dla php.pl ?
itsme
13.11.2007, 17:16:33
nie poprostu od biadolenia, ubolewania, narzekania, marudzenia stanowczo wole dzialanie ....
seaquest
13.11.2007, 18:56:54
No faktycznie zaczyna się robić smutno. Roadmap miał być wczoraj lub dziś bardzo wcześnie, a już godzina 19 jest
mike
13.11.2007, 19:31:40
Jak bedzie jutro lub za dwa dni nic się nie stanie. Po prostu jest jeszcze coś ustalenia.
Poz atym chcielibysmy żeby to było szersze sprawozdanie i relacja tego jakie plany mamy.
RoadMap w stricte tego słowa znaczeniu powstanie jako wnioski z reakcji społeczności na przedstawioną wizję.
gam3r
13.11.2007, 19:34:37
dobra, dajcie im w końcu spokój, na chwilę chociaż, wszyscy wiemy chyba jak to ciężko opracować coś pod presją czasu, lada dzień pokażą, a bezsensowne posty "robi sie smutno" niczego nie zmienią, tylko grzeją atmospherę
seaquest
13.11.2007, 19:54:45
@mike: może być jutro albo za dwa dni, ale pasuje nam o tym powiedzieć... A nie obiecać coś i zero informacji.
tiraeth
13.11.2007, 20:27:13
@mike: W takim razie 15.11 to ostateczny (najdalszy) termin, w jakim otrzymamy Roadmap, ma się rozumieć, tak?
mike
13.11.2007, 20:36:07
Cytat(tiraeth @ 13.11.2007, 20:27:13 )

@mike: W takim razie 15.11 to ostateczny (najdalszy) termin, w jakim otrzymamy Roadmap, ma się rozumieć, tak?
Nie, chciałem przez to powiedzieć ze mamy do załatwienia jeszcze jedną sprawę. W naszych planach uwzględniona jest PHPEdia, głupio jeśli się o niej mówi a potem coś (cokolwiek) obwieszcza bez konsultacji z osobą która się nią teraz zajmuje.
~Sabistik kontaktuje się z
~DeyVem, nie powinno to trwać długo i problemów raczej nie będzie ale chcielibysmy poczekac na Jego opinię.
O to tak naprawdę chodzi.
Nie sztuka dać Wam cokolwiek po to by było szybko i wystawić się na pośmiewisko, chcielibyśmy żeby to były konkretne plany i wizje, na podstawie, których dopiero zbudujemy prawdziwy Roadmap.
Bo na razie słowo to chyba tutaj nie do końca pasuje. W końcu RoadMap to szczegółowy plan posiadający również konkretne terminy realizacji i wskazania na wykonawców. A to powstanie szybko po konfrontacji naszych wizji ze społecznością. Bo z naszych pięciu głosów najważniejszy będzie ... szósty. Wasz.
Poza tym równolegle toczy się kilka innych dyskusji (uchylę rąbka: na przykład o domenie php.pl)
Nie próżnujemy, nie ma obaw. Sami doskonale wiecie, że godzina planowania i rozmów oszczędza kilka godzin późniejszej implementacji
Puciek
28.11.2007, 20:47:06
Chyba szybciej sokal uzyska pelnoletnosc nim ten roadmap wyjdzie
tiraeth
28.11.2007, 21:18:40
No właśnie... normalnie śnieg już za oknem jest a roadmapu jak nie było, tak nie ma!
Puciek
29.11.2007, 21:59:21
Moze bedzie jako prezent na swieta (wielkanocne)
kwiateusz
29.11.2007, 22:29:15
To trzeba było kandydowac a nie narzekać :]
Z tego co widziałem zarząd działa, a że nie ma dopracowanego roadmapu to wynika z tego ze chca wszystko dopiac na ostatni guzik a nie dawać jakies duperele żebyście jeszcze bardziej sie czepiali :]
p.s. zeby nie było, nie pisze tego po tym jak nospor załatwił mi obiecane pieniądze i kobiety
Turgon
29.11.2007, 22:39:50
Zastanawia mnie tylko gdzie podziali się Ci purytanie, co od razu mieli odmienić całą społeczność php.pl
tiraeth
29.11.2007, 22:47:30
Dajcie ten roadmap, albo nie uzyskacie wotum zaufania :]
A tak na poważnie...
robicie sobie z nas jaja
!
Puciek
30.11.2007, 16:58:34
Cytat(kwiateusz @ 29.11.2007, 22:29:15 )

To trzeba było kandydowac a nie narzekać :]
Wlasnie dlatego nigdy bym nie kandydowal, bo wiem ze nie mam na to czasu i nie chce mi sie z tym grzebac. I dlatego mam sobie nie ponazekac ? Bo jestem realista co do mojego wolnego czasu ? Brak mi w tym logiki z leksza, to tak jakbys mowil ze mam nie narzekac na za wysokie ceny ogorkow tylko zajac sie wlasna plantacja.
Cysiaczek
30.11.2007, 21:23:09
Cytat
A tak na poważnie... robicie sobie z nas jajaexclamation.gif!
Przecież wiesz doskonale, jaka jest obecnie sytuacja... Nowy roadmap pewnie będzie jak się chłopaki dogadają w najważniejszych kwestiach.
Pozdrawiam.
Athlan
30.11.2007, 23:32:38
Cytat
Moze bedzie jako prezent na swieta (wielkanocne)
Tak na marginesie... na święta (te) też coś szykujemy

, ale ciii!
pafka
1.12.2007, 01:11:23
Cytat(Athlan @ 30.11.2007, 23:32:38 )

Tak na marginesie... na święta (te) też coś szykujemy

, ale ciii!
sorki, ale sedno sprawy poruszanej przez innych to nie kolejne rzeczy ktore szykujecie ( i lepiej terminow nie podawaj skoro macie problem z ich dotrzymywaniem) - ludzie chca sie dowiedziec, kiedy beda mogli zobaczyc roadmape
12 listopada padly deklaracje
Cytat
Roadmap jest prawie gotowy. Pozostaje jedna raczej ważna kwestia do uzgodnienia, która już prawie jest wyjaśniona. Dokument jest gotowy...
dzien pozniej deklaracje ze dzien czy dwa i bedzie upubliczniona ... minely dwa ...ale tygodnie a tu cisza, z tego wzgledu mozna zrozumiec irytacje niektorych, co do Waszego braku komunikacji i niedotrzymywania terminow, ktore sami podajecie ...
Jesli nie jestescie w stanie okreslic pewnych dat, to wystarczy prosty przekaz "bedzie jak bedzie" i tyle, nikt sie nie bedzie mogl "czepiac", a teraz mamy spory rozdzwiek, "wszystko gotowe, tylko drobny szczegol (prawie wyjasniony) z ostatniej kwestii do uzgodnienia ...." a rzeczywistosc pokazuje zupelnie cos innego
Rozumiem, ze to tylko kwestia "dogrania sie" w nowej formule ... zycze powodzenia

)
tiraeth
3.12.2007, 15:33:24
Ponownie się pytam: Kiedy będzie roadmap publicznie pokazany?
Mam wrażenie, że albo Zarząd nie ma flag dostępu do Hydeparku, albo po prostu nas olewa....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.