Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ile dziennie przed monitorem?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Zepco
Może nasze pra pra prawnuki będą już mogły spokojnie korzystać z komputera. :-)
Ile średnio przesiadujecie dziennie przy komputerze?
itsme
rano od 6.30 do 7.30
w pracy 8 godzin
wracam do domu i od 17 do 1-2 w nocy
czyli
1+8+8=17 wow
spenalzo
W szkole od 8 - 15 (średnio) = 7 godzin
W domu od 16 do 1-2 = 11 godzin
7 + 11 = 18 godzin...

It's_me cieniasie tongue.gif
Bakus
Dom: 8:00 - 8:20 - 20 min
Szkoła: 9:00 - 16:00 - 7 godz (nie zwracajac uwagi na przerwy)
Dom 16:30 - 22:00 - 5godz 30min
Dom: 22:30 - 5:00 - 6godz 30 min (czasami siedze do 6:00)
~19 godzin 20 minut
itsme
Cytat
W szkole od 8 - 15 (średnio) = 7 godzin
W domu od 16 do 1-2 = 11 godzin
7 + 11 = 18 godzin...

It's_me cieniasie tongue.gif

no ciekawe w jaki sposob robisz w szkole 7 godzin nie chodzisz na zajeciach czy tez WF tez macie przy kompach :-)0
spenalzo
Cytat
no ciekawe w jaki sposob robisz w szkole 7 godzin nie chodzisz na zajeciach czy tez WF tez macie przy kompach :-)0

Jestem w szkole informatycznej... tongue.gif
Zepco
Ja w porównaniu z wami wychodzę cieniutko. :-)

DOM: ok 15h
menic
Wydaje mi sie ze troche przesadzacie, a szczegolnie Bakus. Z tego by wynikalo ze codziennie spisz po jakies 2-3 godziny. Nie uczysz sie, nie chodzisz na spacery, tylko komputer. Jak dla mnie to troche nie realne laugh.gif
Cudi
Bakus jak zwykle nazmyślał winksmiley.jpg
Ja zazwyczaj siadam przed kompa koło 16:00, siedzie do 19:00, godzinka przerwy na sprawy związane ze szkołą (pozatym tak sie z siostrą ugadałem żeby miała tą godzinke dziennie przed kompem), wracam o 20:00 i siedze do ok. 22:00 (w weekedny nico dłuzej, co widać teraz).
Suma: 3 + 2 = 5 (choć w porywach może wyjść nawet 7, a w weekendy zdarza sie od 10:00 do 02:00 z przerwami na kibelek winksmiley.jpg )
PMadej
ja nie spedzam wiecej niz 10h na dobe ale to i tak tylko w weekend a na tygodniu ok 4-6h tongue.gif
Bakus
Moje spacery to zazwyczaj podróż do toalety lub do kuchni... W soboty i niedziele długo śpie, przez co mogę w tygodniu spać przez 2-3 godz.

A apropo nauki... kto powiedział, że na compie nie można się uczyć questionmark.gif
itsme
Cytat
Moje spacery to zazwyczaj podróż do toalety lub do kuchni... W soboty i niedziele długo śpie, przez co mogę w tygodniu spać przez 2-3 godz.

A apropo nauki... kto powiedział, że na compie nie można się uczyć questionmark.gif

powiem tak

przestań kłamać to się robi męczące
nie przekonasz mnie do swojej "prawdy"
kwiateek
3-4 godzin, w porywach do 6-7.

Pozdrawiam.
Seth
Cytat

laugh.gif

BTW: kobiety Ci trzeba ;P
Bakus
No muszę przyznać... przydała by się winksmiley.jpg
ramze
tak średnio to od 16:30 do 21 i daje to w porównaniu z wami bardzo skromny wynik, czasami się zdarzy, że sobie w szkole popykam przed wykładami ale to jest ewenement. W weekendy się wyżywam i siedzę 48 godzin na dobę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Nie śpię, nie jem, nie chodzę do kibelka, nie mrugam bo szkoda mi czasu. I się zbiera.
cagrET
Ile przed kompem ?
Ile sie tylko da wycisnac ... czyli max 16 h

Pozatym jest tak jak Seth powiedzial, dziewczyna to olbrzymi pozeracz czasu smile.gif ( na szczescie mnie ten wirus jeszcze nie dopadl tongue.gif )
wassago
w szkole: 2 h
po szkole: wchodze do domu wlaczam kompa, ide spac to wylaczam
menic
Cytat

Nie wiesz że najlepsza baba to wlasna graba laugh.gif
rzseattle
Cytat
Cytat

Nie wiesz że najlepsza baba to wlasna graba laugh.gif

Choroba zwawodowa, czy co?

Ja sie tam ciesze ze panna mnie czasami od monitora odciaga, przynajmniej moje oczy nie przypominaja czerwonych pileczek pingpongowych.
hamlecik
hmm w tygodniu okolo 2/3 godzinek, a w weekend 4/5 godzin. Ludzie, wy chyba zycia poza komputerem nie macie smile.gif
scanner
Poniedziałek - piątek:
7.00 - 15.00
15.30 - 23.30 (głownie *.php.pl)

Weekendy staram sie wyjechać. Moja pani skutecznie mnie odciąga od kompa.

@Bakus: zalewasz bracie...
PrZeMoL
ja budze sie ok 15 tongue.gif komp caly czas zalaczony bo szkoda czasu na zalaczanie siedze od jakiejs 16 i mozna powiedziec do jakiejs 3 w nocy
w tym trzeba odliczyc jakis wypad na piwko albo do szkoly itp (moj stary tez na kompie siedzi ale to po 30min - godzina)smile.gif

srednio hm... 8 - 9h
a w tym 8 - 9h
40% to muzyka....(i tylko zajmowanie sie muzyka sciaganie itp bo ona leci caly czas:))
30% to gadanie na gg/irc
20% jakies artykuly wiadomosci itp
5% cos do zrobienia na stronce... (znow chcica mi przeszla ktora zezerala 90% wszystkiego tongue.gif)
i 5% to jakies drobiazgi

to byl czas kiedy nie pracuje... bo jak pracuje to na kompie jestem po 2h max smile.gif

po za tym czasem patrze na filmy albo w cos gram ale bardzo zadko smile.gif

i mysle ze jak zlapie znowu jakiegos wirusa to czas zmniejszy sie o jakies 40 - 50% smile.gif
o jakim wirusie mowa wszyscy wiedza tongue.gif

i pytanie z mojej strony:
czujecie sie uzaleznieni ?

ja sie nie czuje uzalezniony smile.gif
magnoom
No Panowie, czytając wasze posty trochę się podbudowałem. Z moimi 8 godzinami dziennie (choć w porywach i do 12) wypadam całkiem ludzko.
A już myślałem, że ze mną źle biggrin.gif

Pozdrawiam i polecam teksturki za oknem, żaden Radeon tego nie wygeneruje smile.gif
Sir Blade
a ja wlasnie jeszcze w pracy od 9 rano laugh.gif to daje na chwile obecna 12 godzine walki z wiatrakami smile.gif

pzdr
Paul
Cytat
Jestem w szkole informatycznej... tongue.gif
Gimnazjum czy liceum? a w ogole jak to jest biggrin.gif - caly dzien przy kompie biggrin.gif? I czego was tam ucza? php?
PrZeMoL
jestem za dodaniem ankiety smile.gif

1-3h
3-6h
6-9h
9-12h
12-15h
15-18h
wiecej

....wiecej ludzi sie wypowie smile.gif
Bakus
Cytat
@Bakus: zalewasz bracie...

Cytat
Wydaje mi sie ze troche przesadzacie, a szczegolnie Bakus

Cytat
Bakus jak zwykle nazmyślał winksmiley.jpg

Tak po pierwsze, może jeszcze ktoś mnie zbluzga... Może wydzielcie topic "Kłamstwa Bakusa..."

Ludzie!
Przeglądnijcie sobie posty jakie napisałem, zwracając uwagę na godziny w jakich je pisałem... To chyba nie zbity dowód... Z tego co mi wiadomo php (czyli również phpBB) podaje czas na serwerze, więc nie mogłem tego zmieniać...

Jeżeli chcecie na kogoś najeżdzać miejcie jakieś argumenty na własną obronę, a nie zabawiacie się w domniemanie winy...

Gdybym napisał 5 postów i coś takiego - rozumiem nie macie podstaw, by mi wierzyć... W tym momencie jest ich już 160! Macie tam w zasadzie przekrój przez całą dobę!

Faktem - czasami siedzę krócej (jak jest ciepło, to się droga do domu wydłuża...), ale w szczególności teraz (jak jest chłodno) śpieszę do domu, by posiedzieć w cieplutkim pokoju... Moim jedynym zajęciem jest comp... Miałem go w domu od niepamiętnych czasów - przez mojego tatę, który kiedyś (jeszcze na Atari) pisał kosztorysy...
W podstawówce byłem jedną z niewielu osób, która prócz sekretarki umiała napisać pismo w Wordzie - to mnie wciągnęło jeszcze bardziej w zainteresowanie komputerami - czymś w tedy nie dostępnym powszechnie.
Później z racji zmian ustroju, władzy i wielu innych mój tato zajął się prowadzeniem własnej działalności - składał komputery. On się uczył, a ja przy nim.
Moim jedynym zainteresowaniem, pasją, rozrywką (etc.) jest komputer i dlatego przesiaduje przy nim tyle na ile pozwalają moje ograniczenia jako człowieka.

Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale tak jest na prawdę...
Jeżeli mi nie wierzycie to trudno - wasza sprawa.
Jest mi przykro, że się na mnie uwiesiliście. Trudno zdarza się.
Możliwe, że ten wątek przyczyni się do napisania mojego kolejnego beznadziejnego skryptu - tym razem bloga... Pocieszę się przez 2-3 tygodnie, że się udało, po czym odejdzie w zapomnienie - jak reszta napisanych przezemnie skryptów...

Dobra... Koniec rozczulania się... przykro mi i tyle...
Zrobie dzisiaj chyba wyjątek i pójdę zaraz spać...
Zepco
Padła propozycja dodania ankiety, więc dodałem. :-)
spenalzo
Cytat
Moim jedynym zainteresowaniem, pasją, rozrywką (etc.) jest komputer i dlatego przesiaduje przy nim tyle na ile pozwalają moje ograniczenia jako człowieka.

Moim też, co chyba widać po ilości postów, i godzinach kiedy były pisane - cały dzień winksmiley.jpg

Cytat
Możliwe, że ten wątek przyczyni się do napisania mojego kolejnego beznadziejnego skryptu - tym razem bloga... Pocieszę się przez 2-3 tygodnie, że się udało, po czym odejdzie w zapomnienie - jak reszta napisanych przezemnie skryptów...

Nie wiem w czym ma się przyczynić... ale nie po to cytuję ten fragment - ja powiem tyle, że 80-90% skryptów napisanych przeze mnie nie widzi światła dziennego - a jeżeli już coś wyjdzie to i tak przeważnie szybko znika (jak np. mod irc na tym forum, cieszyłem się z niego z jakis tydzień, półtora, lub choćby speniu, czyli mój bot IRC napisany w php...) - skrypty nie wykorzystywane, ale co się nauczyłęm przy nich to moje! Poza tym takie coś motywuje do pracy - ja np. jak skończe obecne zlecenie, to napisze takiego bota, że bot Setha mu nawet do pięt nie dorośnie winksmiley.jpg
menic
@Bakus:
No chyba za ostro to potraktowales. Poprostu wydaje sie to niemozliwe spac tylko 2-3 godziny. tongue.gif
PS. skoro cały czas tak jak mówisz siedzisz przy kompie to masz jakis żywych przyjaciól i czy wiesz np. jak dyskoteka wyglada lub jakis pub laugh.gif :?:
Bakus
Mam zaprzyjaźniony lokalik - 3 ulice od mojego domu... (Jak ktoś skojarzy - 'Salonik' na Zielińskiego we Wrocławiu)

Moi "przyjaciele" przeszli ostatnio selekcje, bo jak się okazało nie wszyscy byli ze mną, a z moją stroną materialną... :cry: Niestety niewiele ich zostało... sad.gif

Cytat
...to napisze takiego bota, że bot Setha mu nawet do pięt nie dorośnie...

Czytasz w moich myślach? Podobne teksty się przez mój chory rozumek przewijają przynajmniej 2-3 razy dziennie... winksmiley.jpg

Cytat
No chyba za ostro to potraktowales.

Chyba masz rację... poniosło mnie troszkę...
Chwilka! Mówiłem, że idę spać... tym razem będę "nie zalewał" i się grzecznie ululam...
smile.gif
Nalfein][WR
@Bakus: Psycholog powiedziałby, że jesteś na granicy alienacji (wyobcowania, ale pierwsze ładniej brzmi smile.gif), która nieubłaganie prowadzi też do degeneracji osobistej. Po naszemu: nie wiem ile masz lat, ale jeśli już 20 i dalej siedzisz tylko przy kompie to zapewne skończysz tak lub niewiele lepiej, z bebechem, skostniałymi stawami i reumatyzmem na starość, z binoklami grubości denek od butelek (jeśli masz lcd to nieco cieńsze bo tylko akomodacja ci się wyłączy i spojówki przestaną pracować, ale za to te miliardy naładowanych jonów wyrzucanych w ciągu kilku sekund przez monitor CRT i powodujących powstawanie komórek rakowych już Cię przynajmniej nie dotyczą). Podatny na wszelkie choroby z uśpionym układem immunologicznym. O ile nie ruszysz od czasu do czasu tyłka (tyłkiem tongue.gif) od tego komputera, oczywiście.

@spenalzo: Udostępnisz ten kodzik bocika? Bo chciałbym se poczytać i nauczyć się, jak to się robi boty w php biggrin.gif
Cudi
@Nalfein][WR: sokiecik i pętelka winksmiley.jpg

Zdaje sobie sprawe z tego że komputer używany w nadmiarze jest rzeczą szkodliwą dla zdrowia (bardziej szczegółowego opisu niż przedstawił Nalf nie dam rady wyprodukowac), dlatego wykorzystuje każdą okazje aby sie od niego "uwolnić". Czy jestem uzależniony? Chyba jeszcze nie, bo "rozstania" nie są dla mnie niczym cięzkim smile.gif Ale w długie jesienne i zimowe wieczory kiedy poprostu nie mam nic innego do roboty jestem na niego poprostu skazany smile.gif
2 Pac
heh widze że według ankiety tongue.gif [nie śmiać sie] ja siedze przed komppem ostatnio najkócej, przeważnie siedze dłuuggoo... ale liczy sie czas teraźniejszy - siedze krótko bo niemam teraz zbytnio czasu... Jest NAUKA!!!!!
michaloo
o kurcze....a mi mówią, że ja długo siedzę...najwyżej 3 godziny a tak średnio 1-2.....szok.....lekko mnie te liczby przytłoczyły....(ale pozytywnie:) )
DhuCerbin
dawniej @ cm64 : od 6-8h na dobe
teraz @ pc : od 2-6h na dobe

właczony komp ? 23h/doba

@Bakus : Jestem ciekaw jakie spektrum umiejetnosci posiadasz zwiazanych z komputerami. Skoro tak długo w tym siedzisz, to powinieneś wiele umieć - zrób tu taka autoreklamę, jeśli nie chcesz na forum, to daj mi to na pm proszę.
stach
hmmm policzmy
od Pon. - Pt. w pracy od 9 - 17 = 8h
od Pon. - Czw. dom od 19 - 2 nad ranem = 6h

no to wychodzi nam 14h poza piatkiem gdzie mamy 8h e nie jest tak zle zemna jeszcze smile.gif

Pt. od 19 - Nie. imprezy/leczenie kaca (na to monitor tragicznie wrecz wplywa czasami widze dokladnie ta sama akcje jak w TV gdy widac monitory smile.gif ) / udawanie romantyka tongue.gif

Ale dla porownania statystyka ta z przed jakis 6 lat gdy mialem wszystko na twarzy pewnie wynosila jakies 18h no poza weekendami to jest rzecz swieta cos jak shabas (czy jak to sie tam pisze) i tradycja (czytaj nałóg tongue.gif ) wymaga przyjecia kilku promili.
Bakus
Cytat
@Bakus : Jestem ciekaw jakie spektrum umiejetnosci posiadasz zwiazanych z komputerami. Skoro tak długo w tym siedzisz, to powinieneś wiele umieć - zrób tu taka autoreklamę, jeśli nie chcesz na forum, to daj mi to na pm proszę.

Po pierwsze - forum to nie plakat reklamowy. Po drugie - z natury (pomimo pozorów) jestem czlowiekiem bardzo leniwym... Więc jeżeli miałbym Ci to wszystko spicać, to musiałbym mieć z tego jakieś korzyści... Jak masz dla mnie jakąś konkretną ofertę - to z chęcią... W Przeciwnym wypadku misi Ci wystarczyć:
WEB: HTML, JavaScript, php, MySQL, Flash, XML (podstawy)
Client: Pascal (to było dawno...), php-GTK, Flash, XML (podstawy)
Dodatkowo: składanie komputerów, instalacja oprogramowania, konfigurowanie sprzętu, składanie serwerów na zamówienie (to raczej wyjątek, ale w zaprzyjaźnionej firmie komputerowej miałem okazję składać serwer na 2xP4Xeon 2.6 - to było wrażenie smile.gif [wygnij w takim jedną nószkę...] ) laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co jeszcze? Nie chce mi się myśleć... Może jak rzucisz ofertą... winksmiley.jpg
itsme
A ja nadal twierdze ze Bakus kłamie.
Nie wiem ile masz lat ale jezeli uczysz sie to Twoi rodzice raczej by na to nie pozwolili.

Szczerze mowiac nawet nie chce mi sie argumentowac dlaczego uwazam ze klamiesz. To co piszesz o swoim czasie przezd kompem jest poprostu tak mocno SF ze sie z tego smieje.

Bakus wiem ze teraz Ci sie wstyd przyznac do klamstwa ale przynajmniej nie ciagnij juz tego tematu bo zabrniez do ttakiego punktu ze sie wyda iz klamales a wtedy sam osobiscie zalatwie Ci bana na forum.

Z wyrazami szacunku
Bakus
Cytat
sam osobiscie zalatwie Ci bana na forum.

1: Podobno w Polsce obowiązuje wolność słowa...
2: Nie wierze we wszystkie słowa ludzi, których słucham... ty też nie musisz...
Ja wiem swoje i widze, że ty też...
Temat uważam za zamknięty... taką gadką kompromitujemy się na wzajem...
Puciek
Cytat

Punkt regulaminu za bana
spenalzo
Cytat
Cytat

Punkt regulaminu za bana

Paragraf 188 punkt 4 kk
Puciek
biggrin.gif
DhuCerbin
Cytat
Cytat

Po pierwsze - forum to nie plakat reklamowy. Po drugie - z natury (pomimo pozorów) jestem czlowiekiem bardzo leniwym... Więc jeżeli miałbym Ci to wszystko spicać, to musiałbym mieć z tego jakieś korzyści... Jak masz dla mnie jakąś konkretną ofertę - to z chęcią... W Przeciwnym wypadku misi Ci wystarczyć:
WEB: HTML, JavaScript, php, MySQL, Flash, XML (podstawy)
Client: Pascal (to było dawno...), php-GTK, Flash, XML (podstawy)
Dodatkowo: składanie komputerów, instalacja oprogramowania, konfigurowanie sprzętu, składanie serwerów na zamówienie (to raczej wyjątek, ale w zaprzyjaźnionej firmie komputerowej miałem okazję składać serwer na 2xP4Xeon 2.6 - to było wrażenie smile.gif [wygnij w takim jedną nószkę...] ) laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co jeszcze? Nie chce mi się myśleć... Może jak rzucisz ofertą... winksmiley.jpg

primo : jaka oferta ? takie pytanie koleżeńskie.
duo : strasznie mało, sory ale z takim stażem można nauczyć sie wiele wiecej - fakt pisałeś jesteś leniwy ... i pasja chyba polegała na graniu ... pozatym mandrake 9 ... hm ? po co ? bo chyba nie na serw ~~
trio : z wyprzedzeniem : nie pytaj sie o moje umiejetności, bo nie są moja pasja stricte ... raczej matematyka, fantasy, i dopiero php / c#
Bakus
Mandarynkę sobie zainstalowałem do nauki...
Podobno da się na niej łatwo nauczyć podstaw... winksmiley.jpg
b3
najwiecej w łikendy:)

10am [sobota] do 4am (czasami do 5:30) [niedziele] winksmiley.jpg czyli prosty rachunek 18h... caly ten czas poswiecam na sprawy skryptowe ofkors winksmiley.jpg

przerwy? hmm.. to powiedzmy:) ze jakie 2 minutowe na wyskoczenie po kawke :] i do lodowki po szame.......

poleacm pepsi+pisseczke:) na taki maraton!!
IWAN
ostanio chyba na allegro widziałem gościa co na swojej stronce "o mnie" napisał że średnio siedzi przed kompem 20h i tu dopisek (niema problemów z kontaktem) -- hmm niewiem czy on wogóle coś kontaktuje biggrin.gif i czy idzie sie z nim dogadac jak non stop tyle siedzi.
Bakus
To jest możliwe... coś na ten temat mogę powiedzieć...

Poza tym można tak żyć, gdy ma się mieszkanie 25m2 i komputer ze stałym/nie limitowanym łączem do netu...

Znajomych można mieć w trybie online...
Tylko jeszcze jedno zagadnienie: ile czasu wytrzymają oczy...

P.S. Ja już zacząłem się 'leczyć' na chorobę komputerową... i chyba będę musiał do tego wszystkiego zacząć nosić okulary...
IWAN
Niewiem jak ten klijent tak wytrzymuje chyba świeci jak idzie spać pewnie w wieku 40 lat bedzie chodził po omacku bo niebedzie nic widział. Ale to jest nic kiedyś na discovery ogladałem program o klijentach z Chin tam jest taka choroba społeczna "futi comoru" polega na tym ze dana osoba zamyka sie nagle z dnia na dzień w pokoju i non stop siedzi przed kompem lub tv i rodzina mu daje tylko jedzonko. Rekordziści myli, strzygli sie itp raz na rok. Takich ludzi to juz całkiem mi trudno zrozumieć niewiem jak tam u nich dokładnie ze snem było ale spali bardzo mało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.