Program służy do obsługi fimy. Program "kadry i płace"
A to co mam on robić :
Główne funkcje programu. Wpisywanie nowych pracowników - Dodawanie danych osobowych (Dane adresowe, NIP , PESEL )
Przydzielanie pracownikom odpowiedniego stanowiska
Kazdemu pracownikowi obliczanie płac
Wyplata podana w sumie brutto
Pomnożenie sumy wypłaty brutto przez premie ustaloną
Odciągniecie podatku
Pokazanie pracownikowi ostatecznej sumy wypłaty ( netto)
Oto baza danych moja.Zrobiona przeze mnie.
CREATE TABLE place (id_place INT NOT NULL AUTO_INCREMENT, brutto FLOAT NULL, premia FLOAT NULL, dodatek FLOAT NULL, netto FLOAT NULL, PRIMARY KEY(id_place) ); CREATE TABLE Dane (id_dane INT NOT NULL AUTO_INCREMENT, ulica VARCHAR(255) NULL, [LEFT] miasto VARCHAR(255) NULL, kod INT NULL, nip INT NOT NULL, telefon INT NOT NULL, PRIMARY KEY(id_dane) ); [/LEFT] CREATE TABLE Stanowiska ( id_stanowiska INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, place_id_place INT NOT NULL, d_place INTEGER UNSIGNED NULL, stanowski VARCHAR(255) NOT NULL, PRIMARY KEY(id_stanowiska, place_id_place), INDEX Stanowiska_FKIndex1(place_id_place) ); [LEFT]CREATE TABLE Pracownicy ( id_pracownicy INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Stanowiska_place_id_place INT NOT NULL, [/LEFT]Stanowiska_id_stanowiska INTEGER UNSIGNED NOT NULL, id_dane INTEGER UNSIGNED NOT NULL, id_stanowiska INTEGER UNSIGNED NOT NULL, nazwisko VARCHAR(255) NULL, imie VARCHAR(255) NULL, data_ur DATE NULL, [LEFT] pesel INTEGER UNSIGNED NOT NULL, PRIMARY KEY(id_pracownicy, Stanowiska_place_id_place, Stanowiska_id_stanowiska), INDEX Pracownicy_FKIndex1(Stanowiska_id_stanowiska, Stanowiska_place_id_place)[/LEFT] [LEFT] [/LEFT][LEFT]); [/LEFT]