próbowałem już chyba wszystkie możliwe mi kombinacje
<?php unlink('./x/x/plik.jpg); ?>
Żadne nie działa.
plik ze skryptem jest w site/admin.php
a plik który chcę usunac w site/x/x/plik.jpg
<?php unlink('./x/x/plik.jpg); ?>
<?php ?>
<?php { if($_GET['clear'] == "1"){$nazwa_plikua = "lista_klienci.txt";} if($_GET['clear'] == "2"){$nazwa_plikua = "lista_nomadsoft.txt";} if($_GET['clear'] == "3"){$nazwa_plikua = "lista_inst.txt";} if($_GET['clear'] == "4"){$nazwa_plikua = "lista_crew.txt";} $nazwa_pliku1 = "appz_info/".$_POST['usun'].".txt"; } ?>
<?php $dir = dir('../app-disc/upload files'); while ($file = $dir->read()) if ($file != '.' && $file != '..') echo '<br/><table><tr><td class="file_list">' . $file . '</td>' . '<td class="file_list"><a href="../app-disc/upload files/' . $file . '">Pobierz</a></td>' . '<td class="file_list"><a href="'. unlink('$DOCUMENT_ROOT/../app-disc/upload files/'. $file) . '">Usuń</a><br /></td>' . '</tr></table>'; $dir->close(); ?>
<a href="$DOCUMENT_ROOT/../app-disc/upload files/'.unlink($file).'">
<?php $file = $_POST['file']; unlink($file); if (!$file) { echo 'zmienna ' . $file . ' została usunięta'; } else { echo 'zmianna ' . $file . ' nie została usunięta'; } ?>
<?php $file = $_POST['file']; unlink($DOCUMENT_ROOT.'/../app-disc/upload files/'.$file); if(!$file){ echo 'zmienna '.$file.' została usunięta'; }else{ echo 'zmianna '.$file.' nie została usunięta'; } ?>
$file = $_POST['file']; }else{ }
// Ścieżka do katalogu z plikami $dir = "{$DOCUMENT_ROOT}/../app-disc/upload files/"; // Nazwa pliku pobrana z POST. Koniecznie przefiltruj odbierane dane. $fileName = $_POST['file']; // Sprawdzasz czy plik istnieje. // Jeśli tak: // Usuwasz plik i sprawdzasz czy wszystko w porządku. //Jeśli tak: } else { //Jeśli nie: } } else { // Jeśli plik nie istnieje na serwerze }