Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JQuery a elementy HTML po wykonaniu AJAX
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
dual
Witam,
Mam nadzieje ze ktos mi tu pomoze. Moje pytanie dotyczy "chyba" dosc prostej rzeczy. Mam podpietego jquery do moje projektu. Podczas wywowania AJAX'owe zapytanie zwraca pliczek HTML (akcja struts2) a nastepnie wstrzykuje ta odpowiedz do odpowiedniego div'a. Wszystko fajnie ale jak moge odwolywac sie teraz do elementow tego nowo zaladowanego bloku HTML? Chodzi mi o to ze w tym wskrzyknietym bloku html jest przycisk do ktorego tez chce sie dostac a niestety nie moge.

Wklejam moj kod:
CODE

$(document).ready(
function(element){

$().ajaxStart(function() { $("#loading").show(); });
$().ajaxStop(function() { $("#loading").hide(); });

$("#add_task").click(function() {
//add task to project
$.ajax({
type: "GET",
url: "addTaskToProject.html",
data: "taskId=" + getId("addTask"),
dataType: "text",
success: function(data) {
$("#tasks").html(data);
}
});
});

$("p#test").click(function() {
alert("ffffffffffffffffffffff");
});

function getId(parent) {
var id = $("#"+parent+" #task_id").val();
return id;
}

});
devnul
oj coś chyba kłamiesz. wstrzyknięty kod znajduje się tak samo w drzewie DOM jak i pozostałe statycznie ładowane elementy co oznacza że jest do nich identyczny dostęp
nadaj przyciskowi np jakies unikalne_ID i spróbuj za pomocą $("#unikalne_ID").xxxx dobrać się do niego
dual
Nie klamie. Niestety nie wiem czemu nie mozna sie dostac do tych elementow. Znalazlem takie cos jak livequery - plugin ktory w "magiczny sposob" daje odstep do elementow zwroconych AJAX'em

"Live Query (formerly Behavior) utilizes the power of jQuery selectors by binding events or firing callbacks for matched elements auto-magically, even after the page has been loaded and the DOM updated."

http://jquery.com/plugins/project/livequery

Faktycznie to cos dziala.
devnul
z tego opisu raczej wynika że to automagicznie dodaje eventy itp do obiektów doładowanych via AJAX a nie że daje dostęp do DOM
dostęp do DOM masz - powtórze to jeszcze raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.