Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System Wspomaganiu Dziekanatu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
LBO
Dostałem na początku tego tygodnia - trochę późno - zadanie zrobienia prostego systemu wspomagania dziekanatu.
Wszystko oprę na SyBase.

Mam następujący problem - nie mam pojęcia jak dziekanat działa węwnętrznie. Jaki jest podział na zadania/komórki. Wiem, że dziekanaty poszczególnych Uniwersytetów się różnią, ale na pewno poszczególne zadania można jakoś ustandaryzować.

Oczywiście, podstawowe kwestie już sobie poukładałem:
  • Zarządzanie studentami, grupami akademickimi (czesne, egzaminy i poprawki)
  • Przedmioty (Specjalizacje etc.)
  • Zarządzanie wykładowcami
  • Powiązanie miedzy sobą powyższych
  • Zamykanie semestru/roku (coś na kształt zamykania doby w hotelach - projekcie, który miałem robić wcześniej, a którego straciłem na rzecz obecnie opisywanego z czego nie jestem zadowolony :/)
Pewnie jeszcze trochę tego jest i o ewentualne uzupełnienie też bym prosił Was. Dla przykładu: Nie wiem, czy kasa i kwestura podchodzi pod dziekanat (chociaż jestem pewny, że będę musiał to uwzględnić w projekcie).

Z góry dziękuję za pomoc.

P.S. Czy ktoś z Was zetknął się z podobnym zadaniem?
P.P.S. Oczywiście mam w planach przejść się do dziekanatu mojej szkoły i popytać, ale znając Ich podejście - pomocy nie otrzymam. Administracje ssą tongue.gif

edit:
Deadline ma do połowy stycznia, co mnie boli, bo zbliża sie sesja.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
MrMag
popros o specyfikacje. jak nie dostaniesz to sorry batory, ale z czym do ludzi smile.gif
LBO
To jest projekt do szkoły, nie do pracy - normalnie bez specyfikacji krok po kroku bym sie nie zbliżał. Tak więc, ramy projektu zależą ode mnie.

Może to nie wynika jasno z mojego poprzedniego posta - potrzebuję danych do zrobieni podstawowej kontroli dostępu i zakresu działań dziekanatu. Bo jak zrobić projekt wiem, poradzę sobie z oprogramowaniem tego wszystkiego. Ale chciałbym, żeby to miało ręce i nogi.
phpion
Hejka,
może przydnym będzie jeśli opiszę co oferuje WDz na AE w Katowicach. Więc:
// USUNIĘTO
Zresztą dobra, porobię Ci screenshoty bo opisywać to to jest masakra winksmiley.jpg na PW prześlę Ci link do zipa bo nie chcę aby każdy miał w to wgląd winksmiley.jpg
Sedziwoj
LBO może rzucisz okiem na to http://usos.mimuw.edu.pl/ ciekawe dlaczego nasza uczelnia nie weźmie tego, zamiast robić swój własny... gorszy.
NuLL
Ja takie cos pisze - samo napisanie systemu obslugi planu to 2-3 tygodnie biggrin.gif i obawiam sie ze mozesz tego nie zrobic tak szybko jak planujesz - ale zycze powodzenia smile.gif
LBO
No to będę musiał okroić i tyle.

Po za tym, główny projekt to baza danych (SyBase) - a dorobić do tego aplikację (na Agavi) chcę z własnej woli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.