Dopiero zaczynam zabawe z PHP i niestety mam maly problem, a mianowicie.
Mam skrypt ktory pakuje zawartosc katalogu db pod nazwa data+godzina.zip i umieszcza ten plik w katalogu kopia_bazy. Tu dziala wszystko
ok. problem jest prz rozpakowywaniu pliku. Odczytywana jest zawartosc katalogu
kopia_bazy i wyswietlana jest na ekranie zawartosc tego katalogu. Docelowo mialo
byc tak, ze po kliknieciu na danym pliku, rozpakowywany jest on w katalogu db.
No wlasnie tyle, ze nie zabardzo moge sobie z tym poradzic. Pliki na ekranie
wyswietlane sa jako linki, nazwa pliku przekazywana jest w zmiennej $file. Link
wyglada tak /?id=recover&&file=20.12.2007__21:30.zip
Nie bardzo rozumiem dzialanie instrukcji isset. Jak napisze cos takiego if (isset($file)) { .....}
to zawartos pomiedzy nawiasami powinna sie wykonac jesli $file bedzie TRUE. W moim
przypadku to nie dziala i nie zabardzo wiem dlaczego.
Bardzo prosze o pomoc.
oto kod o ktorym pisze.
ok. problem jest prz rozpakowywaniu pliku. Odczytywana jest zawartosc katalogu
kopia_bazy i wyswietlana jest na ekranie zawartosc tego katalogu. Docelowo mialo
byc tak, ze po kliknieciu na danym pliku, rozpakowywany jest on w katalogu db.
No wlasnie tyle, ze nie zabardzo moge sobie z tym poradzic. Pliki na ekranie
wyswietlane sa jako linki, nazwa pliku przekazywana jest w zmiennej $file. Link
wyglada tak /?id=recover&&file=20.12.2007__21:30.zip
Nie bardzo rozumiem dzialanie instrukcji isset. Jak napisze cos takiego if (isset($file)) { .....}
to zawartos pomiedzy nawiasami powinna sie wykonac jesli $file bedzie TRUE. W moim
przypadku to nie dziala i nie zabardzo wiem dlaczego.
Bardzo prosze o pomoc.
oto kod o ktorym pisze.
<html> <head> <title>System Archiwizacji</title> </head> <body> <? $file = ''; include_once('pclzip.lib.php'); if($_GET['id']=="save"){ $archive = new PclZip("kopia_bazy/" . $filename); $v_list = $archive->create('db'); if ($v_list == 0) { } } if ($_GET['id']=="recover"){ if (($file_name!=".") && ($file_name!="..")) { } } function myPreExtractCallBack($p_event, &$p_header){ }else{ } } return 1; } $archive = new PclZip("kopia_bazy/" . $file_name); $list = $archive->extract(PCLZIP_OPT_PATH, '', PCLZIP_CB_PRE_EXTRACT, 'myPreExtractCallBack'); } } ?> </body> </html>