Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dreamweaver -podglad strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gosienkami
mam pytanko. w dreamweaver'rze mam kilka stron php, jesli chce zobaczyc podglad f12 to mi nie wyswietla tej strony tylko nowa pustą stronę sad.gif, mam ustawioną przegladarke firefoxa, a chce zeby był mozliwy podglad stron na localhost, prosze o pomoc
sniezny_wilk
Rozumiem, że masz prawidłowo zainstalowanego PHP ? Jeśli tak to sprawdź czy pliki które zapisujesz w odpowiednim katalogu.
gosienkami
mam zainstalowanego krasnala , sciezke do folderu z plikami podałam ..krasnal\www\mojkatalog
i pozniej sciezke http://localhost/mojkatalog

i za kazdym razem sie wyswietla pusta strona chyba nie ma połaczenia wcale z tym katalogiem:(bo jak mam czesc plikow umieszconych na serwerze ftp to przez dreamver moge je podgladac
sniezny_wilk
A te pliki co tworzysz w dreamweaverze normalnie można odpalić wpisując adres w przeglądarce, tzn nie korzystając z funkcji podglądu ?
gosienkami
nie moge i jak mam jakąs strone php zapisana z netu na pulpicie to wyswietla sie pusta - nie podaje tez sciezki do katalogu ( cały pasek odswiezania stronki i inne sa nie aktywne)
sniezny_wilk
Tyle że jak strona jest w PHP i ściągniesz źródło, to ściągniesz tylko wynik działania skryptu, bo działa on na serwerze. Więc nie dziw się, że pliki PHP pobrane z netu za pomocą przeglądarki i opcji "zapisz jako" są puste. Jeśli pliki napisane przez Ciebie nie działają w ogóle, to nie jest to wina dreamweavera tylko źle skonfigurowanego localhosta (PHP'a).
gosienkami
a gdzie w dreamverze jest opcja zeby wyłaczyć automatyczne wybieranie firefoxa, bo wczessniej miałam okienko czy otorzyc plik za pomoca ...i sie wybierało ale cos kliknełam i jest z automatu wybierana przegladarka
sniezny_wilk
Powiedz co chcesz osiągnąć dokładnie. Żeby wszystkie pliki w dreamweaverze w podglądzie otwierały się za pomocą IE ? Tylko to ?
Fantazyn
File->Preview in Browser -> Edit Browser List
gosienkami
tak
xbigos
podgladu pliku php nie da sie zrobic przez dreamweavera poniewaz dream pobiera ścieżkę z dysku a nie z "wirtualnego" serwera w zaden sposob nie da sie sprawdzic pliku php. mozesz to tylko zrobic przez podanie http://localhost/itd.
Ponieważ php musi najpierw przerobic ten skrypt a to dziala po stronie serwera a nie przeglądarki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.