Witam. Mam taki problemik z ustawieniem tla dla jednego z div-ow na stronie. Taki efekt juz pare razy wykorzystywalem w innych stronach i zawsze mi to dzialalo a teraz nie wiem czemu nie chce. Po krotce chodzi o to, ze mam jakis div z tlem (w tym przypadku zielony na rysunkach w linkach ponizej). W nim sa dwa div-y, jeden (zolty) z menu a drugi (bialy ) z trescia strony. Problem polega na tym, ze gdy wybiore cos z menu i tekst do tego bedzie dluzszy od wysokosci menu to div z trescia(bialy) ma sie rozciagnac na tylt ile potrzeba. I to mi dziala dobrze pod wszystkimi przegladarkami. Teraz chcialbym aby ten div pod spodem (tj. zielony) rozciagnal sie tez na dlugosc div-a (bialego) z trescia strony. Pod IE to dziala dobrze bez dodawania zadnych opcji w css ale chcialbym zeby tak samo dzialalo to pod porzadnymi przegladarkami (FF i Opera). Ponizej troche kodu jaki narazie mam, i ktory nie dziala jak nalezy...:/
Plik HTML
<div class="menu_oferta"> Menu3
14
i plik css
#tresc{
margin : 0px;
padding : 0px;
width : 800px;
background-color : green;
height : auto !important;
height : 300px; /* IE */
min-height : 300px;
}
#tresc .opis{
padding : 5px;
width : 580px;
float : right;
background-color : white;
}
#tresc .menu_oferta{
padding : 0px;
width : 200px;
background-color : yellow;
float : left;
}
A tak to wyglada pod
IE pod
Opera/FFWydaje mi sie, ze wszystko jest dobrze napisane i problem lezy po stronie wysokosci glownego kontenera tresc ale nie wiem co tam jest tak do konca zle. Jesli widzicie blad to prosze o pomoc jak sie go pozbyc. Pozdrawiam, Łukasz.