Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][JavaScript]Dziwne przekierowanie ... ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
McGoo123
Witam, mam taki problem .... strona której dotyczy znajduje się pod adresem www.michalakmeble.com, wszystko do tej pory było ok, google zindeksowało stronę i po wpisaniu meble michalak strona pojawiała się w wyszukiwarce. Dzisiaj jednak zauważyłem że po wpisaniu w google "meble michalak" stronka się wyszukuje jednak po kliknięciu w link pojawia się : jakas inna strona, zdziwiłem się i po wejściu na FTP zauważyłem że są tam jakieś plik nie wiadomo skąd.... po ich usunięciu i wpisaniu ponownie w google "michalk meble" strona wyszukuje się prawidłowo jednak po kliknięciu w nią pojawia się : "404 Not Found". Najdziwniejsze jest to że jak się wpisze w URLu www.michalakmeble.com wszystko pojawia się prawidłowo. Nie wykasowałem za dużo plików bo sprawdziłem to dwa razy, skąd wzięła się tam tamta strona nie mam pojęcia nikt po za mną nie ma dostępu do tego konta... co mogę zrobić żeby strona znowu pojawiała się prawidłowo questionmark.gif Proszę o pomoc exclamation.gif
sniezny_wilk
Dziwna sprawa, ale z tego co wiem google nie indeksuje "od ręki", więc jeśli coś zmieniałeś to może zajrzyj tam za jakiś czas, dzień dwa..
McGoo123
Tak zgadza się, ale wszystko było ok ... i zmiany były poniżej index-u, więc nic nie powinno się zmienić w tej kwestii. Nie rozumiem jakim cudem adres który podaje googole nie wyświetla się tak jak trzeba tylko 404 ... a po wpisaniu w URL-u tego samego adresu wszystko jest ok .... worriedsmiley.gif
Snowak
Bo ta strona ładuje się poprzez przekierowanie z google z adresu typu:
http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&a...om%2F&ei=...
Po usunięciu / z końca adresu (czyli %2F) poszło bez problemu... Dziwne - ale to jest ich wina. Wyślij do nich maila.
McGoo123
hmm.... OK a jak mogę im zgłosić taki błąd questionmark.gif
sniezny_wilk
Zapewne tutaj smile.gif
McGoo123
Oki ... wyśle do nich maila... dzięki za pomoc Pozdrawiam... guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.