Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zatrzymanie/obejście uruchomienia funkcji, coś takiego...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ferago
Witam, mam pytanie. Czy jest możliwość obejścia PHPShield ? Nie mam zamiaru nikogo oszukiwać, jest po prostu skrypt który ma chamski napis na dole strony z infomacją o licencji, skrypt jest darmowy. Napisu i jego ramki nie da się przerobić w żaden sposób aby kolorystycznie dopasować do mojej strony.
Byłby skłonny zapłacić za usunięcie tej informacji producentowi ale chciałbym sprawdzić jak się będzie sprawował skrypt w trakcie korzystania, czy jest wart tej kwoty.

Jest plik config i katalog phpshield. Ten config.php uruchamia cały ten bajer, może da sie to jakoś obejść, zatrzymać?:

Cytat
(!function_exists('phpshield_load')){$__v=phpversion();$__u=strtolower(substr(php_uname(),0,3));$__f=$__f0='phpshield.'.substr($__v,0,strpos($__v,'.',3)).'.'.$__u;$__ff=$__ff0='phpshield.'.$__v.'.'.$__u;$__ed=ini_get('extension_dir');if(!$__e=realpath($__ed)) die('extension_dir does not exists '.$__ed);if(file_exists($__e.'/'.$__ff)) dl($__ff);else if(file_exists($__e.'/'.$__f)) dl($__f);else {$__d=getcwd();if(@$__d[1]==':'){$__d=str_replace('\\','/',substr($__d,2));$__e=str_replace('\\','/',substr($__e,2));}$__e.=($__h=str_repeat('/..',substr_count($__e,'/')));$__f='/phpshield/'.$__f;$__ff='/phpshield/'.$__ff;while(!file_exists($__e.$__d.$__ff) && !file_exists($__e.$__d.$__f) && strlen($__d)>1){$__d=dirname($__d);}if (file_exists($__e.$__d.$__ff)) dl($__h.$__d.$__ff);else if (file_exists($__e.$__d.$__f)) dl($__h.$__d.$__f);}if(!function_exists('phpshield_load')){die('PHP script <B>'.__FILE__.'</B> is protected by <A HREF="http://www.phpshield.com/">phpSHIELD</A> and requires the phpSHIELD loader <B>'.$__f0.'</B>. The phpSHIELD loader has not been installed, or is not installed correctly. Please visit the <A HREF="http://www.phpshield.com/loaders/">phpSHIELD php encoder</A> site to download required loader.');exit();}}return phpshield_load('AAQAAAAKAAAABGgAAACABAAAAAAAAAD/scqO4lk/nbAtZJ.............
Liko
  1. <?php
  2. ( !function_exists( 'phpshield_load' ) )
  3. {
  4. $__v = phpversion();
  5. $__u = strtolower( substr( php_uname(), 0, 3 ) );
  6. $__f = $__f0 = 'phpshield.' . substr( $__v, 0, strpos( $__v, '.', 3 ) ) . '.' . $__u;
  7. $__ff = $__ff0 = 'phpshield.' . $__v . '.' . $__u;
  8. $__ed = ini_get( 'extension_dir' );
  9. if( !$__e = realpath( $__ed ) ) die( 'extension_dir does not exists '. $__ed );
  10. if( file_exists( $__e . '/' . $__ff ) ) dl( $__ff );
  11. else if( file_exists( $__e . '/' . $__f ) ) dl( $__f );
  12. else {
  13. $__d = getcwd();
  14. if( @$__d[1]==':' )
  15. {
  16. $__d = str_replace( '', '/', substr( $__d, 2 ) );
  17. $__e = str_replace( '&#092;', '/', substr( $__e,2 ) );
  18. }
  19. $__e . =( $__h = str_repeat( '/..', substr_count( $__e, '/' ) ) );
  20. $__f = '/phpshield/' . $__f;
  21. $__ff = '/phpshield/' . $__ff;
  22.  
  23. while( !file_exists( $__e . $__d . $__ff ) && !file_exists( $__e . $__d . $__f ) && strlen( $__d ) > 1 )
  24. {
  25. $__d = dirname( $__d );
  26. }
  27.  
  28. if ( file_exists( $__e . $__d . $__ff ) )
  29. {
  30. dl( $__h . $__d . $__ff);
  31.  
  32. } else if (file_exists($__e.$__d.$__f)) { 
  33. dl($__h.$__d.$__f);
  34. }
  35. }
  36. if( !function_exists( 'phpshield_load' ) )
  37. {
  38. die('PHP script <B>'.__FILE__.'</B> is protected by <A HREF="http://www.phpshield.com/">phpSHIELD</A> and requires the phpSHIELD loader <B>'.$__f0.'</B>. The phpSHIELD loader has not been installed, or is not installed correctly.
     Please visit the <A HREF="http://www.phpshield.com/loaders/">phpSHIELD php encoder</A> site to download required loader.'
    );
  39. exit();
  40. }
  41. }
  42. return phpshield_load(AAQAAAAKAAAABGgAAACABAAAAAAAAAD/scqO4lk/nbAtZJ.............
  43. ?>
\

Chyba wystarczy...
Ferago
Tylko wprowadziłeś poprawnie kod na forum tam, czy są tak jakieś zmiany ?
Liko
Pomogłem Ci tyle na ile mogę. Nie wiem jaki cel masz by wyłączyć to zabezpieczenie, więc teraz należy ruch do Ciebie. Pomyśleć i zastanowić się jak działa cały ten algorytm.
Ferago
Cytat(Liko @ 29.12.2007, 16:34:59 ) *
Pomogłem Ci tyle na ile mogę. Nie wiem jaki cel masz by wyłączyć to zabezpieczenie, więc teraz należy ruch do Ciebie. Pomyśleć i zastanowić się jak działa cały ten algorytm.

Bardzo Cie proszę bo ja naprawdę małe mam o tym pojęcie sad.gif Siedziałem nad tym bardzo długo i nic sad.gif
1010
Cytat
Nie mam zamiaru nikogo oszukiwać, jest po prostu skrypt który ma chamski napis na dole strony z infomacją o licencji

Wyrzucając ta informacje już najprawdopodobniej kogoś oszukujesz...
marcio
Nie wiem zabardzo o co chodzi ale po tytule tematu to chodzi ci o return,exit i die te funkcje wychodza/zatrzymuja dana funkcje
Ferago
Cytat(1010 @ 31.12.2007, 13:42:37 ) *
Wyrzucając ta informacje już najprawdopodobniej kogoś oszukujesz...

Przeciez wyraznie napisalem ze chce za to zaplacic, kosztuje 39$ nie taka kase wydalem na skrypty, nikogo nie chce oszukac. Nie jestem pewien czy ten skrypt sie przyjmie wiec po co odrazu kase wykladac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.