Mam problem, chcę aby curl automatycznie pobrał mi plik i zapisał go w pliku, tak więc, mam taki kod:
<?php $plik = FALSE; $licznik=FALSE; do { { } else { $plik = FALSE; $licznik++; } } while ($plik!==FALSE); $naglowek = fopen('pliki/naglowek-'.$_POST[nazwa].$licznik.'.txt', 'x+'); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0); curl_setopt($ch, CURLOPT_WRITEHEADER, $naglowek); curl_setopt($ch, CURLOPT_FILE, $plik); curl_exec($ch); curl_close($ch); ?>
I niestety zwraca mi taki błąd:Kod[b]Fatal error[/b]: curl_setopt() [<a href='function.curl-setopt'>function.curl-setopt</a>]: fopencookie failed in [b]wynik.php5[/b] on line [b]18[/b]
Nawet google nie wie za dużo o tym błędzie:/.
EDIT:
Gdy zamienię linię 18 z 19 wyskaskują mi takie błędy:Kod[b]Warning[/b]: curl_setopt(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in [b]wynik.php5[/b] on line 18
[b]Fatal error[/b]: curl_setopt() [<a href='function.curl-setopt'>function.curl-setopt</a>]: fopencookie failed in [b]wynik.php5[/b] on line 19
BTW. Pliki się tworzą poprawnie, tylko po działaniu skryptu mają wielkość 0:/.
Gdy skrypt się uruchomi z istniejącymi tymi plikami zwraca mi błąd, że "file exist" (w końcu parametr x), ale finalnie zwraca do przeglądarki kod pliku źródłowego.
Wyrzucenie lini 17 (curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0)nic nie daje, wyskakują te same błędy.
Z góry dzięki
Istalacar
EDIT:
Trzeba było zmienić format otwierania plików, z "x", na "w+", poza tym drobny błąd w pętli do...while.
Dzięki za zainteresowanie, temat można zamknąć.