Witam
Mam problem, chcę aby curl automatycznie pobrał mi plik i zapisał go w pliku, tak więc, mam taki kod:
  1. <?php
  2. $plik = FALSE;
  3. $licznik=FALSE;
  4. do
  5. {
  6. if (!(file_exists(&apos;pliki/&apos;.$_POST[nazwa].$licznik)))
  7. {
  8. $plik = fopen(&apos;pliki/&apos;.$_POST[nazwa].$licznik, &apos;x+&apos;);
  9. }
  10. else
  11. {
  12. $plik = FALSE;
  13. $licznik++;
  14. }
  15. }
  16. while ($plik!==FALSE);
  17. $naglowek = fopen(&apos;pliki/naglowek-&apos;.$_POST[nazwa].$licznik.&apos;.txt&apos;, &apos;x+&apos;);
  18. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0);
  19. curl_setopt($ch, CURLOPT_WRITEHEADER, $naglowek);
  20. curl_setopt($ch, CURLOPT_FILE, $plik);
  21. curl_exec($ch);
  22. curl_close($ch);
  23. fclose($plik);
  24. fclose($naglowek);
  25. ?>

I niestety zwraca mi taki błąd:
Kod
[b]Fatal error[/b]:  curl_setopt() [<a href='function.curl-setopt'>function.curl-setopt</a>]: fopencookie failed in [b]wynik.php5[/b] on line [b]18[/b]

Nawet google nie wie za dużo o tym błędzie:/.

EDIT:
Gdy zamienię linię 18 z 19 wyskaskują mi takie błędy:
Kod
[b]Warning[/b]:  curl_setopt(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in [b]wynik.php5[/b] on line 18

[b]Fatal error[/b]:  curl_setopt() [<a href='function.curl-setopt'>function.curl-setopt</a>]: fopencookie failed in [b]wynik.php5[/b] on line 19

BTW. Pliki się tworzą poprawnie, tylko po działaniu skryptu mają wielkość 0:/.
Gdy skrypt się uruchomi z istniejącymi tymi plikami zwraca mi błąd, że "file exist" (w końcu parametr x), ale finalnie zwraca do przeglądarki kod pliku źródłowego.

Wyrzucenie lini 17 (curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 0) winksmiley.jpg nic nie daje, wyskakują te same błędy.

Z góry dzięki
Istalacar

EDIT:
Trzeba było zmienić format otwierania plików, z "x", na "w+", poza tym drobny błąd w pętli do...while.

Dzięki za zainteresowanie, temat można zamknąć.