Cytat(mike @ 6.01.2008, 21:55:49 )

Nie zyskujesz nic a tracisz sporo: czas.
może powiecie że to jest jednoznaczne, ja zrozumiałem to tak, "nie zyskujesz nic" czyli mamy tu na myśli funkcjonalność strony, a dalej jest "tracisz sporo: czas" czyli kontynuacja zdania czyli odnosi sie do funkcjonalności co za tym idzie zrozumiałem to jako stratę czasu wczytywania strony, oczywiście nie byłem pewien i się dopytałem, na pewno braku czytania ze zrozumieniem nie można mi zarzucić.
Co do tego zaoszczędzenia danych na nie stosowaniu wcięć, to racja, jeśli miałbym ogromny serwis i nie wyrabiał się z miesięcznym transferem na pewno bym nie stosował wcięć (ale i tak skupiłbym się na czym innym przy optymalizacji, np. zmniejszenie jednej grafiki o te 10kb to już jest zysk a nie usunięcie 10000tabulatorów). Ale kwestie stosowania czy nie wcięć zostawmy, bo nie o tym jest temat, a zdań na ten temat tyle co ludzi.
Wracając do tematu, tylko zapytałem jak to zrobić, czy jest to możliwe, a wszyscy wyskakują z pytaniem: po co? na co? itp. Po prostu mnie to zaciekawiło, w SMARTach rozwiązali ten problem więc myślałem, że jest na to jakiś prosty sposób, którego nie znam (bo wszystkiego nie wiem i nie ukrywam tego) Dlatego napisałem ten temat na ogólnodostępnym forum i chciałem się dowiedzieć, ale dziwi mnie ta reakcja, czy naprawdę uznajecie pytanie, dowiadywanie się za taką wielką stratę czasu?
A jeśli już chcecie tą odpowiedź po co mi to:
Tylko dla własnej satysfakcji, poczucia, że się rozwiązało problem (przy pomocy innych osóB). Tak dla estetyki kodu. Powiecie po co estetyka kodu, to po co przestrzegać standardów W3C itp, jak i tak strona się wyświetla tak jak chcemy mimo że jest pełna błędów.
A jeśli zleceniodawca kazałby wam żeby w kodzie były piękne wcięcia (o tak dla jego widzimisie, tak samo jak żółty na zielonym), nie ważne czy to potrafimy zrobić czy nie, lub czy nam się podoba czy nie, ważne że on płaci i wymaga? To co byście mu powiedzieli, że wcięcia to głupota, nie potrzebne itp.
Już zostawmy tą dyskusję w spokoju, jeśli ktoś wie w jaki sposób zrobić to co napisałem na samym początku i znajdzie choć chwilkę czasu, i nie uzna tego za stratę czasu niech poda odpowiedź. Z gór ywielkie dzięki.
Pozdrawiam
Michał