Witam, przeniosłem bazę mysql na drugi serwer za pomocą pliku wcześniej utworzonego pliku .sql. Baza została pomyślnie przeniesiona, wszystko działa, jest jedyny dość poważny problem. Otóż nie ma polskich znaków, liter. Może ktoś pomóc ?
Tymek
7.01.2008, 09:36:32
1. Wywalić wszystko i importować bazę z odpowiednim zestawem znaków - ustawiając z pomocą SET CHARACTER_SET np. SET CHARACTER_SET latin2 - czyli taki z jakim została eksportowana. 2. Poprawić całe kodowanie bazy danych. Każdy rekord. Są nawet do tego gotowe narzędzia. 3. Przed wybieraniem rekordów ustawiać kodowanie.
miccom
7.01.2008, 10:26:58
Witaj. Ja w swojej bazie też nie mam polskich znaków( ale jak wyświetlam rekordy to są polskie znaki)- ale spróbuj wyświetlić rekordy na www. Jeśli nie pomoże- zmień kodowanie w bazie na utf-8 a na stronie wyświetlaj jako charset=iso-8859-2 i powinno być dobrze.
KCG
8.01.2008, 22:07:54
A ja mam coś takiego, że jak wprowadzę dane w phpMyAdmin, to na stronie nie są wyświetlane polskie znaki. Jednak jeśli zrobię to przez mysql_query() w pliku php, to jest OK Jak nie masz tak dużo i zadziała, to możesz spróbować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.