Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: manual do linuksa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Nalfein][WR
Ma ktoś jakiegoś ebooka o Linuksie, o jego rozwiązaniach (systemy plików, układy katalogów), konfiguracji (demonów, urządzeń) itp. Stawiam mały serwerek, potrzebuję takich informacji, aby się szybko z nim uporać, a nie chcę w ciemno kupować książek. Byłbym wdzięczny za cokolwiek na temat.
Jabol
a słyszałeś o metodzie lerning by doing ?
http://www.linuxweb.cyb3r.org/
i oczywiście man, man i jeszcze GNU info winksmiley.jpg
wassago
nie bede zakladal nowego tematu dlatego OT:
mial ktos kiedys stycznosc z Lindowsem?
rachwal
Cytat
[WR"][...] szybko z nim uporać [...]

Obawiam sie, ze szybko sie nie da... :wink:
Jabol
Cytat
nie bede zakladal nowego tematu dlatego OT:
poczytaj sobie topici na forum do którego link zapodałem, tam na forum alternative albo szukaj.
orson
witam ...

nie dotykaj lindowsa patykiem !! kosztuje kocie i po instalacji podstawowych pakietow sciaga z sieci gb danych !! nie oplaca sie ... to samo ma np mandrake ...

cya
Nalfein][WR
Ok, spoko Jabol - chcę być po prostu przygotowany. Myślałem, że jakieś polskie podacie, ale trudno - sam też już coś znalazłem: konfiguracja sieci + samba (skany z książek do pdfa) o to głównie mi chodziło.

A jaką dystrybucję polecacie? Liczą się możliwości, wygoda konfiguracji i dostępność oprogramowania (taki programik p2p typu DC czy Shareaza potrzebowalbym).
spenalzo
Cytat

O Lindowsie czytałem kiedyś w CHIPie i w skrócie można opisać go tak: zawiera wady Windowsa i Linuxa, ale prawie żadnych zalet obu systemów. Lepiej sobie Mandrake zainstaluj...
wassago
Cytat
Cytat

O Lindowsie czytałem kiedyś w CHIPie i w skrócie można opisać go tak: zawiera wady Windowsa i Linuxa, ale prawie żadnych zalet obu systemów. Lepiej sobie Mandrake zainstaluj...

ok, zostalem przekonany :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.