Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikające dane z tablicy $_POST
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomek1
Witam
Mam problem i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi.
Oto przykładowy kod:

Kod
<form method=POST action="TEST.PHP">
<textarea name="zmienna"></textarea>
<input type="submit">
</form>
<?
   echo '<pre>';
   print_r($_POST);
   echo '</pre>';
?>

Przy mniejszych zmiennych wszystko jest zgodnie z zamierzeniem, jednak kiedy przez formularz przesyłam tekst o wielkości około 70KB (lub większy) tablica $_POST jest pusta.

post_max_size na wartość 32M, PHP wersja 4.3.10
zimi
nie znalazłeś odpowiedzi bo to musi działać smile.gif
z niedowierzaniem sprawdziłem u siebie i wrzuciłem 1 MB tekstu... i przełknął... jak to nie działa to ja chce to zobaczyć... smile.gif wrzuć na jakiś serw czy coś... podaj kod strony żeby wykluczyć inne możliwości takiej akcji i zobaczymy
tomek1
Proszę oto link do strony testowej:
http://kolaki.pl/test.php

Cały kod podany jest wyżej, ale dla potwierdzenia zamieściłem go jeszcze tu http://kolaki.pl/test.txt
dadexix
Cytat
nie znalazłeś odpowiedzi bo to musi działać smile.gif
jak widzimy z testu - nie działa - 123KB tekstu i nie działa...

#problem
musi być to jakieś ustawienie servera albo coś... bo u mnie na forall skrypt działa jak należy... zapytaj w BOK'u hostingu
tomek1
W tym problem, że nie bardzo mogę liczyć na adminów z firmy hostingowej (ich odpowiedzi są w stylu "nie działa, a powinno działać, więc radź sobie sam").
Myślałem, że może ktoś już spotkał się z takim czymś i pomoże wskazać gdzie w konfiguracji może być opcja odpowiedzialna za takie dziwne zachowanie.
deirathe
to ja polecam zmienic hosting jezeli masz taka mozliwosc, a im podziekowac i ewentualnie powalczyc o swoje pieniadze jezeli jest sens, bo to Ty placisz za usluge i powinienes wymagac a oni powinni naprawiac i pomagac na tym chyba to polega.
zimi
bądź co bądź zgadzam się z @deirathe
nie mniej można powiedzieć jakie jest to "około", 65536 znaków jak jest więcej już Ci się zeruje...
rozumiem że jeśli każą Ci sobie radzić samemu to dają Ci dostęp do plików konfiguracyjnych...
ktoś mi kiedyś mówił że jest ograniczenie co do długości zmiennej (ale nie wiem czy to prawda bo nie widzę czegoś takiego w manualu), więc stwórz plik który będzie ważył 70 KB, a w PHP wczytaj zawartość pliku do zmiennej przez jakieś file_get_contents i potem zmierz długość zmiennej przez strlen...
jeśli wartość nie będzie się zgadzać z długością pliku to wiemy gdzie leży problem

przeszukaj też plik php.ini pod kątem wpisu 64K albo samo 64... albo może 65536 (ale to wątpliwe) bo to jest właśnie ta granica

w manualu jest wpis:
Cytat
If the size of post data is greater than post_max_size, the $_POST and $_FILES superglobals are empty.

więc jeszcze raz się upewnij co do wartości tego ustawienia
jest też wpis:
Cytat
If memory limit is enabled by your configure script, memory_limit also affects file uploading. Generally speaking, memory_limit should be larger than post_max_size.

więc sprawdź wartość memory_limit
jeśli nic z tego to opieprz admina i żądaj zwrotu kasy czy coś biggrin.gif:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.