Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Dopisywanie do pliku pobranego z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jastu
Problem polega na tym, że plik wstawiany do bazy jest prawidłowo (przeglądałem zawartość wstawianych), natomiast problem jest z odczytem - dopisuje mnie się coś do początku i końca pliku ?
Plik z grafiką nie daje się odczytać, natomiast pliki tekstowe mają doposane znaki na końcy i na początku ?

Co może być przyczyną ?
nospor
Cytat
Co może być przyczyną
No to bardzo proste. Nie dopisuj nic do tego pliku gdy go uploadniesz. Zadowala cie ta odpowiedź? Zapewne nie.

No to do rzeczy:
Napisz co ci sie konkretnie dopisuje do tych plikow tekstowych, pokaz kod ktory dodaje/odczytuje plik.

ps: popraw tytul na zgodny z zasadami forum przedszkole
jastu
Cytat
plik wstawiany do bazy jest prawidłowo (przeglądałem zawartość wstawianych)

Pliki wstawiane do bazy sa prawidłowo, przeglądałem zawartosć bazy innym klientem - co może znaczyć, że problem jest podczas pobierania pliku ?

Co jest dopisywane - nie wiem tzn.

Przed uploadem wskazany z dyku

Zapisany na dysku po pobraniu
nospor
No to w pobieraniu masz blad. Prosiles bys podal jeszcze kod.

Byc moze jakies biale znaki masz w ktoryms z plikow przed <?php oraz po ?> One wowczas tez lecą do przeglądarki. Sprawdź to zanim rzucisz kodem

ps: sorki za czesciowe niedoczytanie. za dlugo przed kompem siedzie sad.gif
jastu
Chyba 30 plików z frameworka przejrzałem i znalazłem - była pusta linia przed <? w jednym z nich.

Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.