Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Skrypt maskujacy prawdziwy adres pobieranego pliku....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-gomu-
Witam, potrzebuje skrypt, ktory bedzie posredniczyl w pobieraniu pliku, dzialal mniej wiecej jak proxy, kiedy klient wywola sciagnie jakiegos pliku, skrypt ten polaczy sie z zewnetrzym serwerem i za swoim posrednictem dostarczy ten plik klientowi, wyszystko musi odbywac sie przez zwykle wejscie na link, chce ukryc prawdziwy hosting plikow,
czy to jest w php osiagalne? najlepiej zeby dzialalo na darmowych kontach www, czyli np socety odpadaja... ale jesli socety to jedyna mozliwosc to chcetnie pochlone na ten temat :-)

mam nadzieje ze rozumiecie o co mi sie rozchodzi smile.gif z gory dzieki za pomoc

pozdrowienia
dchcorp
Ja bym takie coś(o ile dobrze Cię zrozumiałem) zrobił tak, że czytam plik z tego tajnego hostingu funkcjami fsockopen, fread. Przykład takiej operacji jest tu: http://pl.php.net/manual/pl/function.fsockopen.php
A następnie cala zawartość odczytanego pliku wysylal na output (echo) dając mime type application/octet-stream, przykład jest na http://pl.php.net/manual/pl/function.header.php

W ten sposób nikt nie dowie się z jakiego żródła pochodzi pochodzi plik.

Oczywiście skryptu za Ciebie nie napiszę.

Mam nadzieje że pomogłem.
-gomu-
Ok, to jeszcze napisz za mnie skrypt i sie luzujemy smile.gif
Tak na serio to w php jestem kumaty na poziomie
echo: "helo php";
Obawialem sie ze tylko sokety wchodza w gre..
Niech ktos sie zlituje i mi ten skromny skrypcik skrobnie, sam sie dopiero ucze.
Gość
Oczywiscie dzieki za linki i odpowiedz...
ale nie wiem czy dobrze zrozumialem, skrypt bedzie udawal docelowy plik przez wyslanie naglowka mime a koniec koncow laczy sie socketem z docelowym hostem z plikiem... nie mam pojecia jak to polepic :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.