Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [DHTML] Jak zrobić idealnie dopasowane okienko?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Babcia@Stefa
Witam, chciałbym zrobić warstwę DHTML po samym środku ekranu, tak aby na każdej rozdzielczości było na samym środku.

@edit
wrrr...

Mam kod:
  1. <style>#window { position: absolute; left: 50; top: 110; background-color: transparent; }</style>
  2. <div id="window"></div>

I chce aby kod html lub tekst który znajduje się w elemencie o id = window był zawsze po środku ekranu.

@edit
Nie chodzi o okno które otwiera się jako nowe okno przeglądarki tylko o WARSTWĘ.

Dziękuję, Babcia@Stefa
mike
Cytat(Babcia@Stefa @ 13.01.2008, 11:30:25 ) *
Witam, chciałbym zrobić okienko DHTML (...)
Dziękuję, Babcia@Stefa
Założyłeś wątek tylko po to by powiedzieć, że chcesz zrobić okno? Cieszymy się, zapisz się na zrobie.to i zrób tongue.gif Chcesz coś jeszcze?

Jak mądrze zadawać pytania
Grzyw
Oj, Mike... smile.gif

1. <script type="text/javascript">
  2. function centeredPopUp(pPage) {
  3. var iMyWidth;
  4. var iMyHeight;
  5. var wWidth = 500;
  6. var wHeight = 150;
  7. iMyWidth = (window.screen.width/2) - wWidth/2;
  8. iMyHeight = (window.screen.height/2) - wHeight/2;
  9. var win2 = window.open(pPage,"Window2","status=no,height=120,width=450,resizable=no,left=" + iMyWidth + ",top=" + iMyHeight + ",screenX=" + iMyWidth + ",screenY=" + iMyHeight + ",scrollbars=no");
  10. win2.focus();
  11. }
  12.  
  13.  
  14. <a href="javascript:centeredPopUp('urlDoOkna.html')">OTWÓRZ WYCENTROWANE</a>

Zmienne wWidth i wHeight to wymiary otwieranego okna, dopasuj do potrzeb.
Babcia@Stefa
Sorki ale ja chciałem w DHTMLU smile.gif
Ten kod nie będzie za bardzo potrzebny...

Dziękuję, Babcia@Stefa
mike
Cytat(Babcia@Stefa @ 13.01.2008, 11:50:33 ) *
Sorki ale ja chciałem w DHTMLU smile.gif
No i dostałeś w DHTMLu.

Może byś włożył trochę pracy a nie przychodzisz, mówisz co chcesz i czekasz na gotowca. Potem dostajesz, okazuje się że nie wiesz czego chciałeś i wymyślasz jeszcze.

Nie bądź leniem!
Babcia@Stefa
Cytat(mike @ 13.01.2008, 11:55:10 ) *
No i dostałeś w DHTMLu.

Może byś włożył trochę pracy a nie przychodzisz, mówisz co chcesz i czekasz na gotowca. Potem dostajesz, okazuje się że nie wiesz czego chciałeś i wymyślasz jeszcze.

Nie bądź leniem!

Hahaha...
Jak widać chodziło mi o WARSTWĘ a nie o otwarcie nowego okna przeglądarki na samym środku.

Pracy?
Myślę że to tylko kilka znaków dodać do stylu css jakiś atrybut który ustali że warstwa będzie na samym środku, tylko ja nie znam tego atrybutu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.