Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]setcookie mi nie działa:/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Spawnm
witam,

ktoś wie czemu setcookie może nie działać?
zawsze wyskakuje mi :
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php:1) in c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php on line 3

a ciastko się nie ustawia:/

występuje to zawsze nawet w skryptach z php.net.pl sadsmiley02.gif
błędów nie ma , a warning jest;/

ktoś wie czemu tak się dzieje?
Grzyw
  1. <?php
  2. ?>
musi być na samym początku skryptu.
Spawnm
było i na samym był warning było po zmiennej tez zle,
zawsze dawalem przed <html>
czachor
Widocznie masz coś jeszcze. Nic nie może wyjść do przeglądarki przez setcookie(). Poza tym jest o tym pełno na forum, poszukaj.
Spawnm
  1. <?php
  2. setcookie("lll", "mojecookie");
  3. ?>

wyskakuje mi:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php:1) in c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php on line 2

błędu nie ma:P
Cezar708
Cytat(Łaktus @ 16.01.2008, 16:14:12 ) *
  1. <?php
  2. setcookie("lll", "mojecookie");
  3. ?>

wyskakuje mi:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php:1) in c:\usr\krasnal\www\laktus\mapa.php on line 2

błędu nie ma:P

Tak jak już napisał czachor musi coś jeszcze być przed setcookies(). Sprawdź czy na przykład w pliku mapa.php nie masz na przykład spacji przed <?php lub być może plik mapa.php jest includowany poprzez inny plik (index.php?) i być może w tym innym pliku jest już coś do przeglądarki wysyłane. Nie ważne co to jest czy pusta spacja, czy jakieś echo po drodze... nic nie może się znajdować przed setcookie() (a na pewno coś występuje!)
czachor
Zresztą zrób sobie podgląd źródła, zobaczysz, że coś jest (może jakaś głupia spacja się zaplątała).

Ew. wyjście to daj na początek skryptu ob_start(), na koniec ob_end_flush(), chociaż mimo wszystko polecam Ci dojść, co powoduje ten błąd, zawsze będziesz mądrzejszy na przyszłość.
Maxik
Jakiego używasz kodowania?
dziurson
a plik mapa.php nie jest dołączany do innego(require, include)questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.