Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić koopiowanie nazwy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamorski
Witam

Jestem raczkującym PhP'owcem. Jak mogę dokonać, żeby z pola typu="text" formualrza skopiować wpisany tekst w nim do pola na innej stronie, też typu="text". Żeby był widzoczny. Drugie problematyczne dla mnie pytanko to jak mogę wysłać email o treści wpisanej w tym polu. Dzięki wielkie za wszelką pomoc
Aztech
Poszukaj sobie informacji o tym co to jest sesja oraz o przesyłaniu parametrów za pomocą POST oraz GET w dowolnym kursie o PHP. Poszukasz, poczytasz na pewno przy okazji nauczysz sie czegoś ekstra smile.gif
Powodzenia
carbolymer
Do wysyłania maili polecam ci bibliotekę o nazwie: PHPMailer. Co do formularza:
  1. <form action="post" method="jakisplik.php"><input type="text" name="nazwa_pola"/><input type="submit" value="wyslij"/></form>

1. <?php
  2. echo '<form action="post" method="jakisinnyplik.php"><input type="text" name="nazwa_pola" value="'.$_POST['nazwa_pola'].'"/><input type="submit" value="wyslij"/></form>';
  3. ?>

polecam ci analizę przykładu i lekturę manuala: http://www.php.net/manual/pl/tutorial.forms.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.