Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: lista mailingowa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciu
Moim celem jest stworzenie listy mailingowej obsługującej kilka tysięcy maili. Wiadomo jest, że zwykła funkcja mail() nie nadaje się do tego, w takim razie z czego proponujecie skorzystać. Biblioteka MIME będzie odpowiednia?
kubatron
ja proponuje stworzyć tabele w mysql tam trzymać wszystkie maile potem wyciagac je z bazy i jak chcesz to wysylanie do userow maili biggrin.gif
DeyV
biblioteka
http://phpmailer.sourceforge.net/ posiada wsparcie dla masowego wysyłąnia maili.
Dodatkowo klasę taką zawiera PEAR.

temat przenosimy PRO -> php

ps. kubatron - Twój post mie był zbyt odkrywczy...
kubatron
DeyV: a to co podałeś działa na serwerach z obluga mysql i php bo mi też może się to przydać biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
DeyV
Proponuję skorzystać z nowej metody c&r czyli click and read w celu przekonania się czy klasa phpmailer wymaga posiadania php.
A może wprost przeciwnie - i konieczny jest ASP? A może - nie - no to już przesada - potrzebny jest do jej uruchomienia działający komputer. Ciekawe jak się o tym przekonać...
kubatron
DeyV pierwszy raz z tym się spodkałem więc się niedziw że nie wiem a przyciągneło moją uwage to więc, się tylko pytam bo sciagnełem probowałem uruchomić ale nie wiem jak przez localhost/~phpmailer ale nic sad.gif
zalew
ja inne pytanie: czemu niby mail sie nie nadaje? ja uzywam (jest prawie 1000 w bazie)
menic
IMHO bo może zapultać serwer :?:
A co do klasy to widziałem w niej coś takiego jak kolejkowanie maili, wiec pewnie coś w tym jest winksmiley.jpg
adwol
Cytat
IMHO bo może zapultać serwer :?:

A to niby dlaczego?
Cytat
A co do klasy to widziałem w niej coś takiego jak kolejkowanie maili, wiec pewnie coś w tym jest winksmiley.jpg

Od kolejkowania jest właśnie serwer. Przewaga phpmailera nad funkcją mail polega na prostszym tworzeniu plików MIME-owych oraz większych możliwości interakcji z serwerem (autoryzacja, parametry koperty, itp.)
menic
To nieststy nie zgadlem :oops: :?
maciu
mam takie pytanie, czy wykorzystanie biblioteki MIME wystarczy do zrobienia listy mailingowej, z takimi funkcjami jak kolejkowanie, wysylanie maili o podanej porze, personalizacja tekstu?

Pytam, bo sam tej biblioteki nie znam i nie wiem czy jest warto, żeby się pouczyć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.