Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyciaganiem rekordow z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
remik09
mam sobie kod do wyswietlania tagow

1. <?php
  2. $wybierz = mysql_query("SELECT * FROM `szukane` ORDER BY 'licznik' DESC LIMIT 60");
  3. while($row = mysql_fetch_array($wybierz)) {
  4. $suma = $suma + $row['licznik'];
  5. };
  6.  
  7. $zapytaj = mysql_query("SELECT * FROM `szukane` ORDER BY 'licznik' LIMIT 60");
  8. $odpowiedz = mysql_fetch_array($zapytaj);
  9. $odp = $odpowiedz['licznik'];
  10.  
  11.  
  12. $wybierz2 = mysql_query("SELECT * FROM `szukane` WHERE `licznik` >= '$odp' LIMIT 60");
  13.  
  14. while ($row2 = mysql_fetch_array($wybierz2)) {
  15. $procent = $row2['licznik'] / $suma * 100;
  16. if ($procent <= 1) $klasa = "12px";
  17. if ($procent > 1 && $procent <= 2) $klasa = "14px";
  18. if ($procent > 2 && $procent <= 3) $klasa = "16px";
  19. if ($procent > 3 && $procent <= 4) $klasa = "18px";
  20. if ($procent > 5 && $procent <= 6) $klasa = "20px";
  21. if ($procent > 6) $klasa = " 20px; text-decoration: underline;";
  22.  print '<a href="szukaj.php?wykonawca='.$row2[nazwa].'&id=szukaj" title="Wyszukiwane: '.$row2[licznik].' razy" style="font-size:'.$klasa.'">'.$row2[nazwa].'</a> ';
  23. }
  24. ?>

i mam problem bo na localhoscie wyswietla mi sie to dobrze na serwerze do pewnego momentu tez sie dobrze wyswietlalo, ale teraz wyswietla sie tylko 10 rekordow a nie tak jak ma to byc czyli 60, dodam ze te same bazy testowalem na lokalu i na webd i na lokalu wyswietla sie dobrze, jak juz wspomnialem serwer jest na wedb a cos mi oni dziwni sa wiec moze to od nich zalezy
Daimos
a daj zamiast LIMIT 60:
LIMIT 0,60
remik09
dalem we wsyztkich 3 zapytaniach to ale nie dziala, nie rozuiem na lokalu dziala normalnie, a te same pliki sa
Daimos
upewnij sie ze w bazie na nowym serwerze masz faktycznie wszystkie rekordy, a moze jest ich tylko 10?
remik09
mowie ze sprawdzane na tych samych bazach winksmiley.jpg tam jest okolo 100 rekordow
Neeke
Co to za nowa moda w tych zapytaniach ja np. otym niewiedzialem ze tak sie da i fakt sprawdzalem i sie nieda sad.gif

1. wybierz = mysql_query("SELECT * FROM szukane ORDER BY licznik DESC LIMIT 60 ");
  2.  
  3. $zapytaj = mysql_query("SELECT * FROM szukane ORDER BY licznik LIMIT 60 ");
  4.  
  5. $wybierz2 = mysql_query("SELECT * FROM szukane WHERE licznik >= '".$odp."' LIMIT 60 ");

no to chyba bedzie tak poprawniej jak juz cos smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.