Witam mam problem z dodawaniem wpisów. tzn konkretnie z 'powielaniem' wybranego wpisu. Chodzi o to, że mam tekst np: ala ma kota <-- ten tekst się dodaje, kiedy wpisuje np.: pies ma ale to dodają się tylko "pies" i "ale", "ma" jako że jest już w bazie zostaje pominięte podczas dodawania.... wydawało mi się, że tak jest...niestety tak jest tylko na localhost na którym zawsze pisze skrypty a dopiero później wrzucam na serwer. Więc tak: na localhost skrypt pomija w dodawaniu istniejący w bazie wyraz natomiast na serwerze dodaje wszystkie wyrazy jakie występują w formularzu (którego kodu tutaj nie podałem ale za to jest niżej podana zmienna $_POST). Co zrobić aby i na serwerze pomijał podczas dodawania istniejące w bazie wpisy? Tak żebym nie miał w bazie kilkudziesięciu takich samych wpisów...
$dodaj=Zabezpiecz($_POST['dodaj']) <-- dane z formularza i zabezpieczenie przy pomocy funkcji Zabezpiecz.
Funkcja Zabezpiecz:
<?
function Zabezpiecz($text)
{
return $text;
}
?>
<?
{
','',$dodaj);
foreach($add as $linijka)
{
$linijka=Zabezpiecz($linijka);
$baza='SELECT nohash FROM md5 WHERE nohash="'.$linijka.'"';
$wordExist = false;
if($baza2['nohash']==$linijka)
{
$wordExist = true;
}
if(!$wordExist)
{
$linijka_1=md5($linijka); $a='INSERT INTO `md5`(`hash`,`nohash`) VALUES("'.$linijka_1.'","'.$linijka.'")';
echo ''.$linijka.' - '.$linijka_1.'<br /> '; }
}
}
?>
Bardzo proszę o pomoc...pozdrawiam