Cytat(Fantazyn @ 25.01.2008, 20:48:23 )

Jak masz ochote wzbogadzić ten dziennik dobrodziejstwami internetowymi, to możesz zrobić np.
- Dział newsów (czy jak tam to nazwiesz), np. z uwagami z przedmiotu, np. nauczyciele (modki?) mogliby pisać w nich jaka i na kiedy jest praca domowa, oraz wskazówki do niej, a potem pokazanie przykładowo rozwiązanej pracy domowej.
- Jakby bardzo Ci się nudziło możesz zrobić wymianę prywatnych wiadomości, między użytkownikami.
- Lista przedmiotów... nie wiem jak możesz się bez tego obejść.
- Ogólne informacje (np. dla rodziców) o planowanych składkach (na wycieczkę, mundurki : P) + komentarze (rodziców?).
- Możesz także dodać jakiś prosty kalkulator do liczenia chociażby średniej ocen.
- U mnie kiedyś w szkole było coś takiego jak "plusiki" i "minusiki" , również możesz dodać obsługę.
- Również kiedyś było u mnie coś takiego jak waga ocen (czerwony kolor dla sprawdzianów i zwykły niebieski/czarny dla ocen drobnych np. z prac domowych).
- Możesz także zainstalować jakieś gotowe forum, np. do rozmawiania o przedmiotowach, o rozwiązywaniu problemów z zadaniami, o dodatkowych źródłach nauki, przypusowy zdaje się być także dział humor : ).
Wg mnie masz olbrzymie pole do popisu, jesteś ograniczony jedynie ambicjami i czasem, bo pomysłów jest pełno... no chyba, że to ma być taki minimalistyczny dziennik.
Pozdrawiam (pochwal się wynikiem).
1. Zrobie
2. Chciałem ale się zniechęciłem
3. Nie rozumiem po co - przecież koło ocen jest z jakiego to jest przedmiotu
4. Tak jakby drugie newsy, da się zrobić
5. Pomyśle
6. Mam
7. Wg. mnie i tak nikt na to nie patrzy
8. Zrobię chyba własne (żebym nie musiał babrać się w logowaniach)
EDIT:
1. Mam
4. Mam
Cytat(phpion @ 25.01.2008, 20:54:04 )

Ja bym trzasnął kanał RSS dla rodziców danego ucznia

hehehe. Siedzi sobie taki tatuś przed kompem, a tu mu wyskakuje powiadomienie "Twój syn dostał pałę"

hehehe

Fajny pomysł tylko że mam logowanie na sesjach i tak raczej się nie da zrobić. Ktoś musiał by by cały czas na stronie.