Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google maps a ramka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
konraddo
Dla wcześniej stworzonej strony funkcjonującej na pierwszej domenie powstała potrzeba wykupienia drugiej domeny.
Wszystko było by ok żeby nie problem z wyświetlaniem google maps na drugiej domenie
Strona funkcjonująca na tej drugiej domenie działa na zasadzie ramki w której umieszczana jest zawartość właściwej domeny.
Jak wiadomo do funkcjonowania google map jest wymagany odpowiedni api key, który został wygenerowany dla pierwszej domeny
skoro druga domena działa na zasadzie ramki niby wszystko powinno być ok, ale tak nie jest, nie wyświetla sie żaden błędny komunikat, po prostu google map sie wogle nie wyświetla, generowałem api key dla drugiej domeny ale nie dalo to żadnego rezultatu.

jest taki zapis ze google nie zezwala na umieszczanie w ramce ich stron, w sumie to nie jest strona, a bardziej usługa, ale może to zostało także w jakiś sposób zabezpieczone

czy wogle jest możliwość uruchomienia google map w ramce?

jeśli nie to pozostanie mi po prostu przekierowanie na pierwszą domenę.

dzięki za odpowiedzi, pozdro
MMX3
z tego co zrozumiałem. Chyba nie boli wygenerować drugiego api-key'a
Virti
Cytat
z tego co zrozumiałem. Chyba nie boli wygenerować drugiego api-key'a

no przecież napisał, że generował dla drugiej domeny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.