Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Katalogi na serwerze.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szupien
Siemka!!!
Mam taki problem zrobiłem sobie katalog na serwie ze swoimi rzeczami (żaden plik html, php itp. sie do niego nie odwołuje) a mimo to ktoś wszedł do tego katalogu słyszałem o czymś takim ./ Ale to cofa wiec jak wejść w foldery, które są głębiej a nie sie cofać?? A nazwa folderu była skomplikowana

Ps. Starałem sie pisac bezbłędnie.
phpion
Cytat(Szupien @ 30.01.2008, 00:15:16 ) *
Ps. Starałem sie pisac bezbłędnie.

Ale za to ciężko Cię zrozumieć :/

Wyjaśnij całość jeszcze raz. Jedyne co mogę powiedzieć to:
./ - oznacza bieżący katalog
../ - oznacza katalog nadrzędny
Szupien
no to tak mam katalog :
cos/blabla
ktoś dostał sie do katalogu coś (zanl nazwe) ale nie zna nazwy dalszego katalogu, wiec jak do niego sie dostac??
Speedy
Za pomocą php możesz sobie wylistować wszystkie katalogi, które znajdują się na serwerze, co pozwoli Ci wejść do jakiegoś katalogu nie znając uprzednio jego nazwy. Nie wiem, czy dobrze Ciebie zrozumiałem, ale chyba o to Tobie chodzi.
Szupien
chodzi mi o to że chce np wiedziec jakie katalogi są na ogame.pl (to jest tylko przykłąd) i to zrobic przes pasek nie przez php!! chodzi o to:

twojastrona/jakiskatalog/nieznajomykatalog

twojastrona - wiadomo
jakiśkatalog - znam jego nazwe i jusz sie do niego dostałem
nieznanykatalog - nie znam jego nazwy a chcem sie do niego dostac jak tego dokonac??
I odrazu mówie ze żaden plik do niego sie nie odwołuje.
mike
Nie da się.
Nie uważasz, że to byłoby ogromne pogwałcenie bezpieczeństwa?
Pomyśl chwilę. Ktoś wchodzi na Twoją stronę i śmiga sobie po drzewie katalogów na dysku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.