"403 Forbidden. You don't have permission to access this document."
W zakresie PHP nie jestem ekspertem, więc życzliwe osoby proszę o pomoc i z wyprzedzeniem składam podziękowania. Jeśli w trakcie przeszukiwania forum przeoczyłem podobny temat, proszę o link do niego.
Moje podejrzenia padają na fragment kodu:
<a href="./pliki/plany/"'.$row['nazwa'].'>'.$row2['nazwa'].'</a>
ponieważ na stronie otrzymuję odnośnik do: www.xxx.pl/pliki/plany bez odniesienia do konkretnego pliku .doc, a wydaje mi się (chociaż nie wiem czy słusznie), że powinno być: www.xxx.pl/pliki/plany/xxx.doc Proszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu.
<?php $pdo = new PDO('mysql:host=sql.xxx.pl;dbname=glowna', 'xxx', 'xxx'); $stmt = $pdo -> query('SELECT * FROM kierunki ORDER BY nazwa ASC'); foreach($stmt as $row2) { // ---------------- pobranie nazwy pliku $query = "SELECT id,nazwapliku FROM plany WHERE idk = ".$row2["id"].";"; $nazwa = $rowx["nazwapliku"]; // ----------------------------------- { echo '<li class="lista"><font style="color:#E0E0E0"> '.$row2['nazwa'].'</font></li>'; } else { echo '<li class="lista"> <a href="./pliki/plany/"'.$row['nazwa'].'>'.$row2['nazwa'].'</a> </li>'; } } $stmt -> closeCursor(); ?>