Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wypełnianie formularzy na "raty"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
turnal
Witam
Chciałbym serdecznie poprosić o pomoc, ponieważ jestem zupełnie zielony w tematyce PHP, a potrzebne mi niepisalne w htmlu rozwiązanie. Chodzi o to, że mam na stronie zrobione formularze, których wyniki są wysyłane, po wypełnieniu wszystkich pól mailem. Problem w tkwi w tym, że ich wypełnienie zajmuje ankietowanemu od kilkunastu minut do godziny i często nie starcza mu na to cierpliwości. Chciałbym prosić kogoś z Was o podszepnięcie takiego rozwiązania, by osoba ankietowana mogła wypełnić sobie parę pól, a później wrócić do wypełniania jak znowu ją najdzie ochota smile.gif
Jeżeli nie jest to bardzo skomplikowane...bardzo proszę o podsunięcie rozwiązania
Z góry dziękuję za pomoc
bemol
Proponuje wykorzystać bazę danych (bo dane muszą być gdzieś zapisane, prawda?). Jeśli wypełniają to użytkownicy, to nie będzie problemu. Cały formularz mógłby znajdować się na jednej stronie. Wtedy dane zapisane wyciągasz z bazy i wpisujesz w np:
  1. <?php
  2. echo '<input type="text" name="imie" value="'.$row['imie'].'" />';
  3. ?>

Wtedy wszystko co zostało wcześniej dokonane i zapisane wczytywało by się spowrotem smile.gif
turnal
jakbym mógł o nieco wstępu teoretyczno/składniowego poprosić. W celu przybliżenia, całość stronki, o którą chodzi składa się z około setki pytań testowych, oraz kilkudziesięciu wypełniaczy tekstowych oraz sprawdzenia, czy pola tekstowe zostały wypełnione przed wysłaniem.
Jak mógłbyś mi podsunąć jakiś przykład realizujący coś takiego, to dostosowałbym sobie do potrzeb mojej ankiety. Z góry dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.