Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cron]Samowykonywanie skryptów?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smietek
Mam do was pytanie. Jak jest zrobione coś takiego, jak w grze Plemiona samodzielne rozwijanie się wiosek, lub w OGame automatyczne bitwy, czyli: użytkownika nie ma, lecz jest zaplanowana bitwa na jakiś czas, gdzy dochodzi do bitwy, generuje się raport, który jest wysyłany do gracza, oraz są odejmowane od zasobów gracza surowce bądź wojska?
potreb
A gdzie pytanie, co to ma wspólnego z php?
qrees
Cytat(smietek @ 5.02.2008, 16:56:49 ) *
Mam do was pytanie. Jak jest zrobione coś takiego, jak w grze Plemiona samodzielne rozwijanie się wiosek, lub w OGame automatyczne bitwy, czyli: użytkownika nie ma, lecz jest zaplanowana bitwa na jakiś czas, gdzy dochodzi do bitwy, generuje się raport, który jest wysyłany do gracza, oraz są odejmowane od zasobów gracza surowce bądź wojska?

Tak na prawdę w tych grach (przykładowo w ogame) do bitwy nie dochidzo w określonym momencie, tylko w momencie gdy któryś z graczy wchodzi na konto, albo wykonywana jest jakaś akcja w pobliży planety itp. Podobnie jest z przeliczaniem surowców. Nie ma tam nieskończonej pętli, która co jakiś czas dodaje ci jeden surowiec, tylko surowce są przeliczane w momencie gdy chcesz sprawdzić ile ich masz.
Cytat(potreb @ 5.02.2008, 17:10:47 ) *
A gdzie pytanie, co to ma wspólnego z php?

No jak na mój gust to ma... A pytanie też było, przeczytaj dokładnie...
potreb
Jak każdy będzie tak zadawał pytanie to odpowiedzi będzie zero winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.