Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosty menadżer mysql
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
.radex
Tworzę nieduży projekt, który nie będzie udostępniony publicznie (ok 30 osób będzie miało do tego dostęp), ale z dużą ilością modułów. Mam niedużo czasu na skończenie jego, więc normalny panel admina nie wchodzi w grę, więc potrzebuję rozwiązania a`la phpmyadmin. Bym użył phpmyadmin'a, ale on ma straszne problemy z kodowaniem tak więc nie wchodzi w grę. Co polecacie?

EDIT:

Dodam jeszcze, że system musi mieć możliwość edycji, dodawania i kasowania rekordów. Dodawanie/edycja tabel nie jest mi potrzebna. Aha, i jeszcze jedno: Nie chcę mieć problemów z kodowaniem UTF-8 oraz windows-1250
Virti
Wybacz, że mimo, że nie chcesz słyszeć o PMA, to o nim wspomnę. Możesz przecież ustawić kodowanie i w bazie danych i w samym PMA. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeżeli nie, to przepraszam, poprostu piszę to, bo ja nigdy się z takim problemem nie spotkałem.

Pozdrawiam.
.radex
może i masz rację, ale liczba prób i różnych kombinacji, włączając w to zmianę kodowania strony i bazy danych, które wykonałem, a nic one nie dały wykluczają moje zaufanie do PMA.

EDIT:

Znalazłem. Może nie jest piękne, ale posiada to co potrzebuję: http://www.appcreator.com/tablemgr.php
Tubis
Code Igniter ma dokładnie to co potzrebujesz: scaffolding. Ale nie wiem jak to ma się do twojego projektu
.radex
Nie tylko CI. Akurat niego jeszcze niedawno używałem jako podstawa CMS'a, ale nie używam, to raz, dwa - bym musiał sporo przerobić ten sccaffolding...
athabus
Polecam generator panelu admina w symfony admin generator

Wydaje się skomplikowane w instalacji, ale po przejściu początkowych trudności będziesz zadowolony.

Z opcji to:
- scaffolding na początek
- obsługa prostych relacji od ręki
- obsługa relacji wiele-do-wielu prosta do zaimplementowania
- możliwość sterowania wyglądem / funkcjonalnością panelu admina w zasadzie nieograniczona - proste rzeczy takie jak edycja/validacja/wyszukiwarka itd uzyskujesz za pomocą pliku konfiguracyjnego, a te trudniejsze można uzyskać za pomocą rozszerzenia bazowego kodu.

Na początek polecam screencast obrazujący możliwości
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.