Cytat(domis86 @ 10.02.2008, 01:37:56 )

Przecież nie będą ci sprawdzac kodu PHP serwisu...
Pozatym to dowalą się do Ciebie jak osiagniesz takie rozmiary jak nasza-klasa, teraz ich nie obchodzisz
A skad ja mam wiedziec jaki rozmiar serwis osiagnie w przyszlosci. Kolesie z nasza-klasa tez sie raczej nie spodziewali takiego buumu, o czym swiadcza ich problemy z hostingiem. Pewne rzeczy lepiej zrobic za wczasu a nie zostawiac ich przypadkowi!
Cytat(nowotny @ 10.02.2008, 01:47:57 )

Może weź w końcu i zadzwoń do GIODO i się po prostu zapytaj... w końcu po to oni są... :/
Widac, ze niewiele miales do czynienia z polskimi urzedami.
Wroc na ziemie

Cytat(satorian @ 10.02.2008, 12:20:54 )

Ech... GIODO... Przerabiałem ten temat. Jak się lepiej wczytasz/podowiadujesz, to odkryjesz staszną prawde... To forum tak naprawdę jest nielegalne. Powiem więcej- każde forum, sklep, system komentarzy, cały Internet niemalże nie spełnia i nie jest w stanie spełnić wymogów GIODO.
Jak prerabiales ten temat to sie moze podziel swoimi odkryciami, a nie pisz ogolnikowo. To niczego nie wyjasnia i sieje jedynie zamet.
Cytat(domis86 @ 10.02.2008, 12:56:43 )

NNajlepiej olać ten g*wniany system

No, genialne rozwiazanie!
Najprosciej olac cos jak sie czegos nie wie... A ja niestety nie moge tego olac bo w umowie na serwis (jak sadze) bede mial zaznaczone ze ma on spelniac warunki ustawy o ochronie danych osobowych. A dla Twojej wiadomosci za ich nie przestrzeganie grozi odpowiedzialnosc karna. I nie ma wtedy wytlumaczenia "nie wiedzialem".
Cytat(LonelyKnight @ 10.02.2008, 18:02:57 )

Wracając do tematu, sposób ochrony determinowany jest trochę przez dane jakie znajdują się w bazie. Czy są to dane wrażliwe np. informacje o stanie zdrowia, wyznaniu itp. czy nie. Najważniejsze to zgłosić zbiór danych do GIODO. Gdzieś gdzieś czytałem jakieś wytyczne na temat ochrony danych w systemach jednak nie jestem w stanie podać źródła, jednak wiem, że takie coś istnieje. Możesz też zobaczyć jak to wygląda w praktyce przeglądając prawo.vagla.pl - tam opisanych jest sporo spraw związanych z UOODO. Na ten temat pisze też prof. Adamski w swojej książce "Prawo karne komputerowe".
Wreszcie jakas konstuktywna odpowiedz.
Dzieki tobie dotarlem do dokumentu, moze nieoficjalnego ale mocno wyjasniajacego ta sprawe.
http://www.ploug.org.pl/seminarium/seminar...h_osobowych.pdf