Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Re: Torrenty
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
domis86
Na pytanie dotyczace torrentów z tego tematu:

http://forum.php.pl/Problem_z_pobieraniem_...tow_t87057.html

Mike odpowiedzial:

Cytat
Idź do sklepu i kup co kradniesz. Będzie szybciej.

Zamykam.

wykazując tym samym daleko idącą ignorancje. Stwierdził, że jak ktoś coś pobiera z torrenta to jest złodziejem.
Przepraszam bardzo, przecież torrent to tylko sposób przenoszenia danych, tak jak pobieranie plików przez http, ftp, przenoszenie na CD, dyskietkach itp. Jak ktoś sciąga sterownik to też jest zlodziejem?
Mike, od razu imputujesz koledze, że ściaga nielegalnie filmy lub gry, a nie wiesz jak jest naprawde, więc prosze Cię nie obrażaj ludzi w ten sposób.
webdice
Przeczytaj sobie ten post. Co my możemy na to poradzić? Chodziło, przestało... Niech idzie do swojego dostawcy.
domis86
Ok, ale po co nazywać go złodziejem?
mike
Cytat(domis86 @ 9.02.2008, 23:31:11 ) *
Mike odpowiedzial:
wykazując tym samym daleko idącą ignorancje.
A Ty się wykazujesz daleko idącą śmiesznością i hipokryzją.
Nie oszukujmy się do czego służą torrenty. 1% tego co za ich pomocą można zassać jest legalne więc nie chrzań mi dyrdymałów.

Cytat(domis86 @ 9.02.2008, 23:31:11 ) *
Mike, od razu imputujesz koledze, że ściaga nielegalnie filmy lub gry, a nie wiesz jak jest naprawde, więc prosze Cię nie obrażaj ludzi w ten sposób.
Jak widzisz skina ze swastyką na plecach to co sobie myślisz? Mam czysty obraz przed oczami jak widzisz w nim człowieka zafascynowanego starą heraldyką i buddyzmem. Ma rację? snitch.gif
hwao
Mike ja ściągam torrentami obrazy Linux'a Rkingsmiley.png nie wiem do czego Ty go używasz tiredsmiley.gif
dchcorp
Mike, a może on się wymienia legalnymi danymi?
Skąd u modów takie chamstwo i buractwo? Nie ty jeden tak traktujesz ludzi na tym forum jak zauważyłem. Parę postów niżej itsme równie po chamsku traktuje inną osobę. Czy wam się czasem od nadmiaru władzy w głowach nie poprzewracało?

-edit-

Błąd. Nie jesteś modem tylko z tzw. Zarządu. Teraz zauważyłem smile.gif
mike
Cytat(hwao @ 10.02.2008, 08:12:18 ) *
Mike ja ściągam torrentami obrazy Linux'a Rkingsmiley.png
Taa. Zainstalowałeś torrenty bo ściągasz linuxa cztery razy w tygodniu, tak?
Mi się wydawało, że system operacyjny to instalujesz i masz długi czas.

Nie ty jeden tak traktujesz ludzi na tym forum jak zauważyłem. Parę postów niżej itsme równie po chamsku traktuje inną osobę.
Nie traktuje, tylko potraktowałem.
Jedyne co mogę sobie zarzucić (i tego akurat żałuję) to że wyjechałem ze złodziejstwem. Mogłem zamknąć i już. Bo zasadność zamknięcia akurat nie jest za bardzo dyskusyjna.

Czy wam się czasem od nadmiaru władzy w głowach nie poprzewracało?
Nie.

Ludzie, nie bądźcie hipokrytami. Jakiś 1% rzeczy, które można zassać za pomocą torrentów jest legalna więc nie chrzańcie z wielkim oburzeniem bo to po prostu żałosne. Nawet jeśli bezzasadnym jest posądzenie automatycznie kogoś o kradzież to można to powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem.
.radex
Heh, no bez przesady. Mike ma racje - co prawda trochę za bardzo wyjechał ale taka jest prawda - Torrenty są w większości po to, aby kraść, już nie mówiąc o emulach i innych takich, gdzie procent legalnych rzeczy to 0,0001% ...
Sabistik
Ok, zamykam, niepodając powodu żeby nie prowokować kolejnej dyskusji. <: (jeśli tak wolicie)
Cysiaczek
@dchcorp, @domis86 - Zwracaj 10 razy dziennie uwagę użytkownikom, przenoś 20 tematów, tyle samo razy edytuj tytuły tematów i bbcode - wtedy pogadamy snitch.gif Do każdej z tych czynności musisz podać powód i zaznaczyć, że to Ty zrobiłeś. Bardzo często, aby po prostu zerwać z rutyną, silimy się na jakiś zabawniejszy tekst. Jakiś procent z tych zabawnych tekstów uderza w użytkownika, co moim zdaniem nie jest przejawem chamstwa, czy pogardy (choć zdarzają się skrajne przypadki), tylko niezamierzonym działaniem.

Nie narzekam i nie tłumaczę się teraz, choć niejedno mam na forum za uszami i nie jeden zabawny tekst w kolekcji.

@mike - Jest jeden szczegół - wg. polskiego prawa, ściąganie z torrentów muzyki jest "użytkiem własnym" i nie podlega żadnym sankcjom - jest działaniem w pełni legalnym.... jeszcze nas koleś pozwie do sądu o pomówienie snitch.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.