Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rejestrowanie domen
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
b_chmura
Witam
Dotychczas nigdy tym się nie interesowałem, nie miałem okazji, korzystałem z darmowych aliasów. Teraz przyszedł czas gdy muszę zarejestrować domenę i nie wiem jak się do tego zabrać i jak osiągnąć satysfakcjonujący mnie rezultat.
Gdzie najlepiej zarejestrować domenę (.pl .com .net) i jak osiągnąć wynik... hmm no właśnie jak to nazwać...

chodzi mi o stały adres url nie tak jak przy aliasach otwarcie strony w ramce czy zwykłe przekierowanie.

Jak na stałe podmienić(?) podpisać(?) się domeną do przykładowego adresu: http://example.pl/~user/folder?

Myślę że zrozumiecie moją myśl i mój brak wysłowienia się...
mkdes
Za darmo to musisz skorzystać z systemu tzw. darmowych aliasów... np. PRV
Ale dam ci radę, domena .pl na pierwszy rok kosztuje ok 12zł(domeny .pl) kup sobie domenę i już. A za rok nie musisz przecież przedłużać.
b_chmura
nie nie nie, nie za darmo. Chodzi mi o płatne usługi.
terabit
Cytat(mkdes @ 21.02.2008, 21:06:39 ) *
...rok kosztuje ok 12zł(domeny .pl) kup sobie domenę i już.

w domenomania.pl 12groszy winksmiley.jpg - .pl i .com.pl smile.gif
Ace
az.pl - Domena .pl za pierwszy rok kosztuje chyba kilka złotych. Co mi się podoba, o wygasaniu domen informują mailowo, smsowo, nawet listownie. Nie ma opcji, żeby zapomnieć.

Polecam.
escaflowne
Przed zarejestrowaniem domeny w super atrakcyjnej promocji (np. za grosze) dokładnie przejrzyj regulamin promocji. Wielu rejestratorów domen uzależnia promocyjną cenę, od Twojego zobowiązania do przedłużenia okresu rejestracji domeny po roku, już po normalnej cenie.

Z tego co kojarzę, jedna z bardziej popularnych firm rejestrujących w Polsce domeny (oczywiście nie podam jej nazwy), oferuje domeny niby za grosze, ale kiedy dochodzisz do końca formularza rejestracji, okazuje się, że prawdziwa cena jest "odrobinę" wyższa (po zsumowaniu wszystkich kosztów).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.