chce stworzyc mozliwosc rozwiniecia struktury w przyslowiowa nieskonczonnosc. pierwsze rozwiazanie jakie przychodzi na mysl to tabela kategorii, w ktorej beda okreslone: stopien_zaglebienia oraz id_nadrzednego_elementu ... ale przy rozwoju kategorii, rekordy jednej tabeli beda dochodzic w moim mniemaniu w nieco za szybkim tempie i przeszukiwanie calej olbrzymiej tabeli w celu wylistowania elementow jednego stopnia zaglebienia moze byc uciazliwe.. nie mowiac juz o ewentualnym zarzadzaniu tym przez 'dzial techniczny' czyli mnie :)
czy lepszym rozwiazaniem bedzie 'create table' dla kazdego nowo dodanego stopnia zaglebienia i 'drop' jesli zniknie potrzeba (czyli podrzednych elementow juz nie bedzie)... czy zle mysle? :/ na moje oko usprawni to prace nad struktura i jej przejrzystosc, ale wole sie skonsultowac z bardziej doswiadczonymi:
bawic sie w nowe tabele czy pchac wszystko w jedna identyfikujac nadrzednym elementem i stopniem zaglebienia? bede mial do czynienia z tym problemem w paru robionych przeze mnie systemach w przyszlosci, wiec prosze o rade osoby, ktore pokonaly juz ten problem decyzyjny ;)
dzieki, pozdrawiam