Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] brak połączenia?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szakalek91
Witam.
Znów mam kolejny problem.
Stronka działała bez problemu, jeszcze dziś rano wszystko było okej.
A teraz wyskoczył mi komunikat: "Wystąpił błąd 2003System jPortal napotkał błąd i zwrócił następujący komunikat:Can't connect to MySQL server on 'sql.boo.pl' (4)Brak podpowiedzi..."

Co się stało?
Nic nie ruszałem.
Da się to jakoś naprawić bez utrady danych na stronce?
l0ud
Jesteś na kiepskim serwerze boo.pl - nic dziwnego, że są takie awarie. Po prostu to przeczekaj - na 90% zacznie samo działać.

[edit]

No i wszystko jasne winksmiley.jpg
http://boo.pl/

Cytat
Serwer chwilowo niedostępny - awaria serwera mysql
planowany czas naprawy 21:00
przerwa techniczna do 21:30
(aktualizacja oprogramowania, rozbudowa hardware)

Jak widać, nie tylko Ty masz takie problemy smile.gif
szakalek91
A rzeczywiscie.
Nie spojrzalem na stronke.
A jaki serwer bys polecil?
Oczywiscie co obsługuje baze mysql, php.
Piniek
platny winksmiley.jpg
naprawdę to nie jest takie drogie a przynajmniej przyjemnie sie pracuje winksmiley.jpg tu na forum ci doradza jaki hosting wybrać link

a z darmowych to moze yoyo.pl
Maciekbjw
coxhost.eu - jest dosyć dobry no i nie taki drogi winksmiley.jpg

Zależy - serwer do czego, jeśli nie prowadzisz jakiejś firmy czy ogromnego serwisu to taki na własne potrzeby (skrypty, stronki, pliki itp.) powinien Ci wystarczyć.
l0ud
boo.pl już działa smile.gif Z płatnych mogę Ci chyba polecić nazwa.pl home.pl webd.pl i ovh.pl . Ale tak jak poprzednik napisał, najlepiej poszukać opinii na tamtym forum smile.gif
nitek
również mogę coś polecić: ecenter.pl
całkiem przyzwoita firma, dość rzadko występują awarie, możliwy kontakt mailowy - o dziwo odpowiadają na te maile! winksmiley.jpg
szakalek91
Właśnie widzę.
Jeszcze raz dzięki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.