Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy strony z torrentami są legalne?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ewaslawek5
Proszę odpowiedzcie mi na to pytanie: Czy strony z torrentami są legalne? Jak to przedstawia się prawnie? Czy właściciele takich stron nie łamią prawa?
PS
Wiem, nie jest to nic związane z PHP-em, a może jednak trochę jest.....winksmiley.jpg
Wieviór
Nie wiem w jaki sposób "jednak trochę jest" związane z PHP...

Strony z torrentami nie są nielegalne. Nielegalne mogą być do najwyżej torrenty tam wrzucane. Jeśli stworzysz tracker, na którym będziesz wrzucał pliki torrent, które nie będą dawały możliwości ściągania plików zabezpieczonych prawami autorskimi, to nie będziesz łamał prawa. Torrent sam w sobie nie jest nielegalny, bo przecież możesz np. swoje zdjęcia udostępniać. Inna sprawa, że nikt tego nie ściągnie biggrin.gif
ewaslawek5
No tak, ale autorzy stron z torentami nie mają wpływu na ich "treść, zawartość" bo użytkownicy sami torenty dodają, a wiadomo, że te torenty to w 99% dotyczą programów, filmów, muzyki i kto wie czego jeszcze chronych prawami autorskimi.

Chciałbym taki serwis zrobić ale przeraza mnie to, bo nie wiem czy to legalne?
hondek
Jezeli zrobisz taki serwis to autorom oprogramowania, muzyki itd sie nie przysluzysz smile.gif

Dziwne, ze tak jawnie mozna lamac prawo i nikt z tym nic nie robi winksmiley.jpg
specialplan
Wystarczy dodać disclaimer, że nie serwis nie ponosi odpowiedzialności za to, co udostępniają użytkownicy. Tyle. Smutne, ale prawdziwe:P
mike
Zamykam.
Odpowiedź padła: nie jest to nielegalne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.