Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][css] Ie robi odstępy pomiędzy polami formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
poxrimex
skrypt:

1. <div style="height: 22px;">Login<input type="text" name="login" style="width: 125px; margin-left: 5px;"/></div>
  2. <div style="height: 22px;">Hasło<input type="password" name="haslo" style="width: 125px; margin-left: 5px;"/></div>

w Operze i Mozilli nie ma odstępu pomiędzy polami text a password, a w IE jest ! ;/
goozer
<div style="height: 22px;"> to jest wyraznie mniej niz na prawde zajmuje ten element. jak dasz wysokosc 24 to w obu jest tak samo.

A IE najwyrazniej nie pozwala ci nalozyc na siebie dwoch elementow co robisz dajac mniejszy height w pierwszym divie
hondek
daj w stylach znacznika input : margin: 0;
poxrimex
Nawet jak daję:

1. <input type="text" name="login" style="width: 125px; margin: 0"/></div>
  2. <input type="password" name="haslo" style="width: 125px; margin: 0"/></div>

to nie działa tak jak trzeba pod IE .

Nie wiem co robi ie, ale chciałbym aby tak samo pod tymi 3 przeglądarkami to wyglądało
goozer
Nie masz zmienic width w inpucie tylko height w divie biggrin.gif

<div style="height: 22px;">

G
poxrimex
ee
ja tylko dałem ten kod co jest wyżej
i już robi odstępy ; /
goozer
Pomylilem sie wyzej, myslalem ze zwiekszales inputy. Moj blad.

Ale fakt faktem ze jak wrocisz do poprzedniego kodu i zrobisz tak jak mowilem z wysokoscia to zadziala (sprawdzone).
poxrimex
mam niestety podobny problem tym razem bardziej skomplikowany również pod Ie, ale innego typu

Temat: csshtml Odstepy pionowe w IE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.