niuniafoczka
6.03.2008, 18:59:15
Mam pytanko do speców.
Moja firma otrzymała zlecenie zrobienia portalu o charakterystyce naszej klasy. Oczywiście bedzie to coś zupełnie innego, ale bedzie to portal spolecznościowy. Powiem szczerze , ze nie zajmuję się webdesignerstwem

i zupełnie nie wiem ile osób mam do tego zatrudnic . Wiem , ze potrzebny jest grafik komp, i programiści. Ile im zapłacić? Jakie koszta to będą? Może ktoś pomoże?
boomer
6.03.2008, 19:52:09
Jesteś osobą prywatną? Masz firmę? Możesz zlecić to komuś (zgranemu zespołowi), który ma w tym doświadczenie i ustalić z nimi konkretną kwotę i wymagania co do systemu. Ile zapłacić to pytanie względne. Zależy od tego co trzeba zrobić.
Myślę, że na pewno odezwie się ktoś do Ciebie z forum, kto ma doświadczenie w takich tematach i chciałby zarobić.
acztery
6.03.2008, 20:05:08
jasne zarobić.. pewnie coś ala nasza klasa za 2 tys zł :/ chyba, że się myle.
nowotny
6.03.2008, 20:10:57
A czemu ktoś zlecił to twojej firmie skoro (z tego co widzę) się tym nie zajmujecie...? :/
boomer
6.03.2008, 20:11:38
pewnie ktos tak mysli ze to tyle kosztuje
ale wykonanie kosztuje zdecydowanie wiecej
Piniek
6.03.2008, 20:19:57
ten temat jest juz prowadzony, tylko w dzial przedszkole raportowalem ale jak widac mod tego nie załważył
devnul
6.03.2008, 20:30:03
chyba zauważył bo znikneło z działu przedszkole
Piniek
6.03.2008, 20:33:04
rzeczywiscie

dlugo to trwalo ale itak odpowiedz ju padla w tamtym temacie wiec to tez chyba mozna zamknac
NoiseMc
6.03.2008, 21:05:55
Jezeli koniecznie chcesz sie podjac tematu to zatrudnij firme consultingowa, ktora sporzadzi odpowiednia dokumentacje funkcjonalna oraz techniczna, obliczy ile godzin potrzeba bedzie do zrealizowania projektu oraz pomoze ustalic ilu programistow / grafikow bedzie trzeba zatrudnic do projektu.
Inaczej nawet sie za to nie bierz bo bedzie to najgorszy / najdluzszy / najbardziej kosztowny i najbardziej nieudany projekt w zycciu Twojej firmy
Po Twoim poście rozumiem że nie znasz się na tym, ani nie masz odpowiedniego teamu. Może lepiej było by pomyśleć o zatrudnieniu odpowiedniej grupy ? Wyjdzie taniej.
legorek
6.03.2008, 22:03:53
Czemu sobie jaja robicie, jak ktoś poważnie pyta.
Odpowiadam. Powinnaś/eś zatrudnić 100 osób i każdej zapłacić 10 000 zł. (na dobry początek).
acztery
6.03.2008, 22:17:52
100 osób w każdym dziale a działów powinno być ok. 5 programisci, grafika, obsługa baz danych, marketing, account megagerow kilku.. ..
a tak na poważnie wszyscy dobrze wiemy, że takiego czegoś nie dasz rady zrobić.. Więc daj sobie spokój. Ale jeżeli chesz wiedzieć to myśle ze pracy na ok 3 miesiące dla zgranego zespołu. Nie licząc kreacji wizerunkowej. Srednia pensja ok 6 tys dla minimum 5 osób. Więc jak sam widzisz lepiej zlećić to komuś.
PS podałem zaniżone widełki cenowe. kwoty rzecz jasna netto.
punkomuzykant
6.03.2008, 22:22:32
Cytat
Powiem szczerze , ze nie zajmuję się webdesignerstwem
to lepiej nie zaczynaj
Cytat
. Wiem , ze potrzebny jest grafik komp, i programiści. Ile im zapłacić? Jakie koszta to będą?
zatrudnij jednego - on powie ilu jeszcze trzeba a jak się zbiorą wszyscy to już się dowiesz nieco o kosztach
btw. patrząc na Twój nick i opis tematu myślę że to jakiś głupi żart
OFF:
Cytat
myśle ze pracy na ok 3 miesiące dla zgranego zespołu
No bez przesady, n-k to żaden wyczyn programistyczny. W 3 miesiące to spokojnie jeden programista by dał rade taki system napisac.
acztery
6.03.2008, 23:48:19
stworzenie takie serwisu to nie tylko programowanie....
Kocurro
7.03.2008, 01:39:18
Moli: w trzy miesiące w jednego to oni zrobili ... tyle, że gdy ilość użytkowników przekroczyła 50 tys. zmuszeni byli przepisać 75% kodu ...
Jak widać po n-k'sie, jest ona źle napisana więc nie dziwię się że musieli przepisywać. Teraz też muszą albo napisać od nowa, albo radykalnie coś zmienić.
Kocurro
7.03.2008, 11:40:21
Tak to jest jak się nie wykona dobrego projektu.
Teraz w pracy wykonałem jeden terminal - dwa tygodnie projektowałem, kodowałem go według projektu w dwa dni, trzy dni testów ostrych i wygląda na to, że praca została wykonana w trzy tygodnie .... tyle, że terminal o podobnej złożoności pisałem przez dwa miesiące ponieważ nie wykonałem projektu i błądziłem po omacku, do tego musiałem już raz w nim przepisać blisko 30% kodu.
To taka mała dygresja.
A co do autorki tematu - 30 tys. pln i moja firma wykona Ci portal podobny do NK działający podobnie jak NK.
Za 100 tys. pln wykonamy to co wyżej tylko znacznie lepiej, mądrzej itp.
Ta oferta jest na serio więc z niej możesz sobie przeliczyć jaki jest tego koszt.
pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.