Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML,CSS] Mozilla zapisuje css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzychu0808
Witam...
Mam uciążliwy problem bo Mozilla zapisuje mi ustawienie css mojej strony jak zmienię coś w css to to nie działa w Mozilla będzie to działać dopiero jak wykonam Narzędzia>>Wyczyść Prywatne Dane>>Pamięć Podręczna
Kumpel wszedł na moją stronę wyszedł ja zmieniłem w css rozmiar czcionki ,wszedł jeszcze raz i była taka sama jak była przed zmienieniem a jak wyczyścił pamięć podręczną i wszedł jeszcze raz to dopiero się zmieniło... czemu tak jest?questionmark.gif?
PawelC
Wyczyść cache przeglądarki i zobacz jaki będzie tego efekt, jak też tak miałem ale naprawiłem czyszcząc cache przeglądarki.
krzychu0808
No po wyczyszczeniu jest wszystko ok... ale to jest uciążliwe bo jak ktoś wejdzie teraz na moja stronę ja wprowadzę zmiany w css a on se wejdzie za 2-3dni to ich nie zobaczy ;/ i będzie się stronka sypać mu ;/
PawelC
Możesz napisać np jakiś skrypt który po wejściu na strone wyczyści cache przeglądarki.
qrees
No bo od tego jest cache... Po co robić cache, jeżeli potem przeglądarka miałaby z niego nie korzystać?

Jak chcesz odświerzyć stronę, ale bez używania cache, przytrzymaj shift.
mokry
Ctrl+F5

ew. jeśli nie chcesz zapisywać do cache'a to daj:
  1. <?
  2. Header('Cache-Control: no-cache');
  3. Header('Pragma: no-cache');
  4. ?>
krzychu0808
Wyrzuca mi:
  1. <?php
  2. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php:7) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php on line 9
  3.  
  4. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php:7) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php on line 10
  5. ?>

Po Zastosowaniu:
  1. <?
  4. ?>

A ma ktoś może inny sposób questionmark.gif To jak to rozwiązują inni użytkownicy którzy mają wiele wejść dziennie na stronie i zmienią coś i nagle wszyscy co byli już na tej stronie i mają strona w cache.. Po zmianie w css im się sypie wszystko bo wczytuje stare css z cache.
woj_tas
Cytat(krzychu0808 @ 8.03.2008, 20:41:17 ) *
Wyrzuca mi:
  1. <?php
  2. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php:7) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php on line 9
  3.  
  4. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php:7) in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/kmp/index.php on line 10
  5. ?>

Nie można wysyłać nagłówków w momencie gdy kod HTML został już wysłany do użytkownika.
qrees
Cytat(krzychu0808 @ 8.03.2008, 20:41:17 ) *
Wyrzuca mi:
  1. <?php
  3.  
  5. ?>

Po Zastosowaniu:
  1. <?php
  4. ?>

A ma ktoś może inny sposób questionmark.gif To jak to rozwiązują inni użytkownicy którzy mają wiele wejść dziennie na stronie i zmienią coś i nagle wszyscy co byli już na tej stronie i mają strona w cache.. Po zmianie w css im się sypie wszystko bo wczytuje stare css z cache.

Wrzucają css pod inną nazwą przykładowo:
style.1.0.css

I na stronie zmieniają odnośnik, żeby odwoływał się do nowego pliku. Nowej wersji w cache nie ma, więc będzie pobrana z serwera.
mokry
kod, który Ci napisałem musisz wykonać przed wysłaniem jakiejkolwiek treści do użytkownika (na samym początku pliku).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.